Alla inlägg under januari 2009

Av Lisa Hillbom - 4 januari 2009 10:26

Tjoho! Vi tackade nej till att åka till Aqua Nova i Borlänge idag tillsammans med ett par grannar, för vi skulle vara hemma, ute och åka pulka. Men nix! Jag går INTE ut i pulkabacken i dessa minusgrader.


Blir att baka en liten kaka och kila upp till ett par andra grannar, får fika bort eftermiddagen istället. Vi väntar till Linusen sovit färdigt sin middagsvila.


Dom har fullt upp, vi har bankat sönder pepparkakshuset idag. Julen är på väg bort... Och det känns knappt som att jag hann märka att den var här. Lite surt, så mycket som jag älskar den tiden på året, men känslan kom aldrig.


Dock spännande att se vad som kommer att hända under det här året. Pratade med min syster häropmdagen, hon hade hittat ett gammalt sms i sin telefon från förra nyår, där jag skrev att jag hoppades sååå att jag skulle bli moster i år (förra året, då). Men det blev jag ju inte. Men däremot iår. I år blir jag världens mest stolta moster.

Vi vet inte alls. Och det är ju det som är så häftigt. Sorgligt också, har vi fått lära oss den hårda vägen, då vår Älskade Kusin Johan, så tragiskt och hastigt gick bort från oss för lite mer än ett år sen.


Vi vet inte alls, vi bara tar för givet. Och trots hårda smällar, och tuffa läxor, så verkar vi aldrig riktigt lära oss.

Av Lisa Hillbom - 3 januari 2009 19:02

Öppna alla räkningar, trots att du tror dig veta beloppet som brukar stå på räkningen.


För oops, helt plötsligt står det dubbelt så mycket, bara för att det är sista månaden bara året. Och det var nog inte riktigt vad man kanske räknat med. Eller tänkt på.


Litet tips bara. Been there, done that.

Av Lisa Hillbom - 3 januari 2009 16:53

Känns inte alls som Lördag idag. Känns som vilken vanlig dag som helst... Konstigt. Man blir ju alldeles snurrig av att vara ledig!


Idag har vi äntligen fått den där jäkla städningen gjord. Superskönt. Efter lunch så blev det en promenad tillsammans med mamma och pappa. Pappsen avvek efter ett tag, men vi fortsatte vidare till hamnen för att mata pippisarna. Oj, dom var hungriga, må ni tro. Så hungriga att dom försökte äta upp Sagas finger. Så fågelmatningen slutade med tårar! Men vi mättade nog några magar iallafall. Det blev brödmatninge deluxe. Dom fick nämligen saffransbullar och mjuk pepparkaka.


Sen bar det vidare in i kyrkan för att tända några ljus, sen hemm till mammis och pappis för chokladpudding och grädde (INTE GODIS, enligt min man) Så på nåt konstigt sätt var det ok. Eller inte. Men gott.


Nu har vi fixat en sallad, med massa räkor, tonfisk och ägg! Har längtat länge efter det. Mums, ska det bli. Bild finns, när jag briljerat med mina kockkunskaper, och snitsat till tomaten. Är det Lördag så är det. Hihi.


Har till och med bakat bröd. 2 Italienska limpor i ugnen. Jästen gick ut November -08, men det ser ut att funka ändå. Torrjäst, alltså! Jistanes, så att ni inte tror jag ballat ur helt.


Känner mig lite laddad för att börja baka till Linusens kalas. Det ska bli ett riktigt ståhej. Förra året hade vi pinsamt dåligt med pengar, och allt blev bara pannkaka. Vi har haft sååån ångest för det, så i år ska allt tas igen med råge! Kakor, bullar, tårtor och gud vet allt.

Hallongrottor... det var evigheter sen jag gjorde.


Min fina amaryllis, helt apropå. Det där är inte en vanlig? Den är mindre och alldeles ljuvligt mörkt röd... Hjälp mig, vad är det för specialare? Hur ska jag kunna förvara den och få fart på den igen nästan år? Tips?



Av Lisa Hillbom - 3 januari 2009 07:33

Känner mina barn ganska väl. Vaknade 06.10 av att en liten Linus låg nere på sitt rum och ropade efter pappa. Men... Det var ju mammas tur, så det var väl bara att masa sig upp.


Har försökt vila i soffan, men får bara ont i nacken. Får väl lägga mig en stund sen, efter frukost kanske. Lite lyxigt.

Skulle behlva städa här. Får se om någon ork infinner sig, annars ligger säkert dammet kvar i morgon också.


Igår pysslade Jocke lite med barnen. Jag gjorde mig inte så populär. Dom ritade och klippte lite, sen skulle vi städa undan för lunch. Hittade en fin liten rymdraket på golvet. Men Jocke, sa jag, har du ritat en rymdraket? Han spände ögonen i mig och sa: NEJ, det är en morot!


Haha. Det var roligt.


Nä, om man skulle ta tag i det här. Rensa lite kattbajs, göra rent hos lilla kanin. Skaka lite mattor.


Orken, lusten? Hallå?

Av Lisa Hillbom - 2 januari 2009 18:52

Varför går det inte? Varför kan bara vissa kommentera mina briljanta inlägg!? Så grymt irriterande. Nästan så att man överväger att flytta bloggen någon annanstan. Har mejlat kundservice, får se om något händer.


Idag for jag iväg till stan en sväng, tillsammans med mamma och MajaLotta Fisenbom. Skor, stod på tapeten. I hate it. Skor är det värsta som finns. Så tråkigt, tråkigt, tråkigt. Jag har storlek 41/42 och liiite för tjocka fötter. Och så är dom ännu bredare än tjocka. Eller nåt. Jag får inte på en normal sko på min fot!!!

Men med sponsring, bidrag eller vad man nu ska kalla det, av svärmor, så gled mina gazellfötter så fantastiskt smidigt ner i ett par vinterkängor. 30% nedsatta i pris, men kostade ändå 630 kr. Alldeles för mycket för min tunna pluska. Vilken tur att jag tänkt behålla min man och svärmor hela livet!


Premiärade en liten promenad nu ikväll, och dom känns verkligen jättebra.


Bifogar en fin bild på vår briljanta nyårsdukning. Julgransglitter kan användas till mycket.


Barnen sover. Skönt att någon kväll få dom i säng i tid. Det blir som det blir under jullovet, men när det faller sig så bra att dom sitter nyduschade i soffan när bompa börjar, så får man dra en lättnadens suck. Ganska skönt faktiskt. Vi äår ju vana att dom somnar runt sju, och vi har lite kväll för oss själva. Men nu har det lätt blivit åtta, till och med nio.

Men vi har fått igen det på morgonen, för en gångs skull. Dom har väl blivit så stora nu. Vi har klivit upp runt åtta.

Så i morgon är det väl samma visa igen. Sex, skulle jag tippa på.


Sitter och klämmer lite brieost. Ljuvligt. Vi har ätit så jävla mycket godis och fika och annat sliskigt denna jul, så vi är less. Vi funderar nästan (NÄSTAN), på en bojkott av sött under Januari. Jag gjorde det förra året, utan något problem. Ganska skönt. Är tufft första tiden, men det ger med sig ganska snabbt. Sjukt. Sockerabstinens.

Men jag har inte bestämt mig... Vet inte om jag är laddad.


Vi får se. Har hållt mig idag iallafall.


Tror jag ska göra lite fruktsallad till mig och maken, sen krypa ner i sängen och kika på tv.


Over.

Av Lisa Hillbom - 1 januari 2009 15:09

Jag hatar att handla!


30 spänn för 6 kravbananer. 2 små barn här hemma. Det går massor av bananer.


Jag får ont i magen när jag tänker på vårt banankonto.

Av Lisa Hillbom - 1 januari 2009 08:39

Inatt var det bombade Beirut utanför vårt fönster. Rutorna skakade. Låg i sängen ett tag och tänkte; nu är det nog snart färdigt. Går upp och tittat på klockan. 12! Det har ju fasiken precis börjat!!! Det höll väl på i en kvart till eller så. Och barnen bara sov. Helt obegripligt.


Pappa Jocke ligger och sussar nu. Barnen tittar på Byggare Bob. Ska snart fixa lite frukost. Idag blir det gröt, vi måste försöka få fart på kidsens magar efter allt gotte-snaskande.


Föresten. Jag har världens bästa svärmor. Har inga vinterskor, utan går runt i gympaskor eller Jockes kängor, storlek 43. Var på skoaffärn och trånade efter ett par rikiga ecco-kängor, såna här evighetsskor. Men då blir man dumsnål. Ordinarie pris var 900 kr, - 30% rabatt. Skor som håller i säkert 5 år. Men nä... Inte har vi råd nu. Och då, då kommer svärmor in, som en ängel utan vingar!!! Guld ju. Så i morgon ska vi upp och välja ut ett par skor. Sååå glad.

Ovido - Quiz & Flashcards