Alla inlägg den 31 januari 2009

Av Lisa Hillbom - 31 januari 2009 18:27

Åh, vilken skön dag det har vart!


Efter en pannkakslunch, där Linus klämde i sig fyra (!) pannkakor, alldeles knäpptyst, så gick heeela familjen in och la sig och sov middag en timme. Eller lite till kanske. Tills mamma och pappa kom och knackade på dörren.

Vi fikade lite, och sen kröp jag och barnen ner tillsammans i sängen igen! Lyxigt värre.


Vi låg och tittade på TV, pratade och busade lite. Så skönt när man har tiden, när man liksom inte har något annat att göra. Man borde göra så mer ofta, speciellt för barnens skull.


Sen blev det dags för nytt recept till middagen! Mums, så gott det var.

http://www4.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=19056

Jocke var salig. Det var verkligen supergott! Barnen, däremot, var väl inte direkt överförtjusta... Misstänker att det kommer bli samma sak i morgon när vi ska göra tacopaj.


Äh. Det är som det är. Vi försöker. Man kan inte alltid äta korv och mackisar!


Middagen var iallafall kaos, annars. Linus fick ett numera berömt och välkänt utbrott, och kastade sitt vinglas i golvet. Har nu lärt mig - trots att det är emot mina principer - att han hädanefter kommer få en plastmugg.

Jag och Jocke satt och pratade lite, ganska irriterade på rösten efter den lilla fadäsen. Då kommer lilla Fröken med sina kloka ord

- Skärp er! Det är faktiskt ni som är vuxna.


Ooops.


Saga har blivit dataspelsnörd. Hon är fastklistrad framför bolibompas sida, med en massa enkla spel. Ganska roligt ändå, att se hur hon lär sig.


Hon är seg fortfarande. Vill inte gärna äta. Varken mat eller gotte. Lördagsmys som gäller nu, med chips, pinnar och godis. Linus har klämt i sig en hel mugg med pinnar själv, men Saga dricker bara saft.


Hon kommer väl igång snart, hoppas jag. För hennes egen skull. Hon blir ju ännu mer irriterad och sur när hon är tom i lilla magen.

I natt får hon iallafall sova nere på sitt rum igen. Känns ganska lugnt.


Apropå det. Jag kanske skulle springa ner och bädda den, efter Sagas lilla spyattack i Torsdags.


Over.


Av Lisa Hillbom - 31 januari 2009 09:46

Visst tog jag mig ut igår. Kameran hade jag med mig också, men det blev inte ett enda kort.


Jag vet inte vad jag ska säga om igår. Det var trevligt sällskap. Men... nä... Jag vette fan! Dels var musiken sådär... nja... mycket låtar man aldrig hört. Ingen partymusik. Dåligt ljud, hördes knappt vad dom sjöng. Klent med folk, dessutom.


Tänkte när jag stod i duschen härhemma: Vill jag, egentligen, gå ut? Orkar jag?

Men jag tog mig samman och gick ändå.

Men jag hade nog haft det bättre hemma. I sängen med min man, en påse godis och en bra film. Så på det viset blir det ikväll. Och nästa gång det är en "vanlig" utgång, så skippar jag nog det. Spar mig till något speciellt istället.


Hemma vid strax efter ett i natt, klämde en panpizza, sen däckade jag. Sååå trött, hade ju vart vaken sen fem!

Men uppe med tuppen i morse! 8.30 hade jag fixat brakfrukost. Tror jag klev upp vid halv åtta.


Saga är pigg och ganska ok. Skulle väl inte vilja påstå att hon är helt frisk, men tillräckligt för att orka bråka om strumpbyxor i morse. Så det tar sig.

Hon vill gå ut idag, så det ska vi väl kunna ordna... Sen blir det pannkakslunch. Och ikväll pasta med kräftor. Ska bli spännande! Har längtat efter det heeela veckan.


Nu ska jag krypa ner i sängen och kika på tv en stund.


Ovido - Quiz & Flashcards