Alla inlägg under mars 2009

Av Lisa Hillbom - 11 mars 2009 15:51

Mina dameroch herrar.


Jocke har fått ett jobb!


Det är sant, maklöst och helt overkligt.


Så idag blir det bubbelvin, trerättersmiddag med entrecote till huvudrätt. Och så ska vi bara njuta av ruset vi befinner oss i just nu.

Av Lisa Hillbom - 10 mars 2009 17:42

Har haft en liten slappardag idag. Skönt som tusan. Så avslutades den med lite pizza och kebab. Succé hos Saga, iallafall.


Redan Onsdag i morgon. Funderar på om man kanske skulle ta och försöka komma iväg och hälsa på Bror. Har ju fasiken inte sett deras lägenhet än. Och så har dom ju en kisseunge. Måste ju ses.


Intervjun gick bra idag, för Jocke. Tror jag! Han ska tillbaka i morgon för att träffa dom som arbetar på golvet. Dom han kommer jobba med, alltså. Så det låter väl lovande... Hoppas och håller tummarna.


Är ju så fånigt stolt över det lilla sparande vi kommit igång med. Både till barnen och oss. Och det är nästan det jag tycker är värst av allt! Fånigt, jag vet. Och vi har inte alls hunnit få ihop mycket pengar. Men vi har kommit en liten bit. Och jag vill sååå gärna kunna fortsätta. Men blir Jocke arbetslös, så måste vi ju naturligtvis göra uppehåll i sparandet. Jag vägrar! Jag blir vrång. Pengarna ska inte röras, och sparandet ska fortsätta.

Med andra ord: Jocke ska ha ett nytt jobb!

Min auktioner på tradera fortsätter att gå bra. 550 kr! Skitroligt ju!


Och jag bara kan inte låta bli att lägga upp en bild på Linusens grymma pjucks. Titta och njut.

Av Lisa Hillbom - 9 mars 2009 18:11

Idag blev det ett shoppingbesök i Ludvika. Var mysigt. Är sällan vi är ut och handlar sådär, alla fyra.

Och shopping blev det!


Linus fick duplo, som han älskar att pyssla med. En mössa. Och världens, världens finaste vita adidaspjucks. Så jäkla snygga! Ja, jag vet att dom kommer att bli skitiga! So what? Skulle ju inte köpa dom om jag inte var medveten om det.


Och Sagisen fick sin efterlängtade flöjt! Så nu låter det ännu mer illa här hemma... Även hon fick sig ett par skor. Röda och rosa. Låter som en märklig kombo, men jag tyckte det var alldeles perffa. Hennes jacka är röd, men jag vet att hon älskar rosa, så det blir ju super. Skorna passar till både och. Och inget snöre eller kardborreband. Bara resårband. Lovely.


Känns skönt att ha det avklarat. Behövs bara sandaler framåt sommaren sen. Skönt att beta av det.

Hämtade även ut ett litet paket från HM. En mössa och en ny fleecejacka till Saga. Snart dags att använda det under Didrikssonjackan. Är ju mitten på Mars, så förhoppningsvis så kommer väl våren snart... Hoho?


Linusen vaknade 05.10 i morse... är lite seeegt.


Föresten! I morgon ska min Man på anställningsintervju! Håll alla tummar, tår och allt som finns för att det kommer gå vägen! Hoppas, hoppas, hoppas... Tänk om det löste sig så bra.


Tjoppade ju ut lite auktioner på Tradera igår. Tre, närmare sagt. Dom går ut nästan Söndag. Och buden är redan uppe i 300 kr. Skitroligt, ju!


Åh... vilka tråkiga bloggar jag skriver nu förtiden... Blä.

Av Lisa Hillbom - 8 mars 2009 19:02

Jag klarade en hel helg utan godis. Märkligt.


Igår var enda dagen det egentligen var lite tungt. Och det beror nog på att jag smakade några skedar av Annas ljuvliga paj, till efterrätt hos mamma och pappa igår.

Triggade väl igång suget... Men annars har det var nemas problemas.


Imponerad av mig själv.


Och nästan ännu mer av min man. Mr Sockerberoende har inte heller ätit godis på hela helgen. Det, om något, är imponerande!


Av Lisa Hillbom - 8 mars 2009 18:02

Jeeesus! Idag har vi legat i. Som fan. Heeela strykhögen är borta, och det är inte lite, mina vänner. Tomt! Tomt i tvättkorgarna också. Barnens sängar är renbäddade. Ytterkläder och garderober rensat på sånt som är för litet. Källarförrådet städat. Lagt ut auktioner på Tradera. Matat pippina vid hamn. Handlat. Gjort köttbullar. Ja, ni hör väl... Herregud. Borde få något slags pris, men det lär väl inte hända. Därför berömmer jag mig själv istället. Mohaha.


Barnen sitter i soffan, och söndags-proceduren är fixad. Vi hyrde nya Labanfilmen på Ica. Så nu sitter dom bänkade med varsinn tablettask. Ohhh. Skäms på mig. En Söndag. Horribelt.


Men det tar jag.


Måndag igen i morgon... Men som det känns så hinner man väl knappt blinka fören det är Fredag igen. Sjukt ju.


Efter lite funderingar så har Saga ändrat sig. Pengen skall ej längre in på banken. Hon berättade idag att hon ville ha en flöjt (neeeeej). Jag vet hur länge hon har sagt det, så det är inte mer än rätt att hon köper det åt sig själv. Och öronproppar åt oss.


Idag åt vi stuvade makaroner och köttbullar. Då berättade jag för Saga att det var en av Matildas (grannflickan) favvorätter. Då är hon tyst ett tag, sen tittar hon i kastrullen.

- Men då tycker jag att vi ska ta och gå upp med lite mat till henne.


Kickan! Ett hjärta av guld. Så rart.


Som sagt, i morgon efter jobbet blir det leksaksaffären. Vi åker upp till stan en sväng direkt. Sen ska vi hem och göra kycklingwok med äggnudlar. Spännande. Har aldrig ätit nudlar. ALIEN!


Nu ska jag sörpla i mig en kopp kaffe med Jocke, sen ska jag hoppa ner i duschen.

Av Lisa Hillbom - 7 mars 2009 21:08

Blä, så trött jag är! Fy.


Blev som sagt, full rulle idag. Men jag gnäller inte! Det var trevlig och det var en väldigt lyckad dag. Var på väg ut på galej ikväll igen, men då sällskapet bestämde sig för att åka till Ludvika hoppade jag av. Blir så jäkla dyrt! Snålwerner... Nä. Det är det sista jag är, men det känns lite som att kasta pengarna i sjön. Iallafall just nu. Vill inte gräma mig för att jag går ut och har kul. Då väntar jag tills vi har lite mer pengar. Typ... Aldrig!


Min lilla Saga. Duktiga lilla ungen. Hon fick en hundring idag, av en släkting. Jättestolt blev hon, och jag frågade vad hon ville göra med den. Om hon ville handla något eller spara den. Och gissa... Och ville spara den! Duktiga tjejen! Jaha, sa jag, då går vi till banken på Måndag. Japp. Det ville hon. Är ju jätteroligt att hon liksom har lite uppfattning. För det tror jag.


Hon är så fin. Och så klok, fundersam och eftertänksam. Ibland får jag ont i hjärtat när jag tittar på henne, för jag vet att det rör sig alldeles för mycket i det där vackra lilla huvudet. Hon oroar sig, bryr sig och vill ta hand om alla. Vännen min... Älskade unge. Hon är så fin, så fin. Både på utsidan och insidan. Men ibland måste man nästan nypa sig i armen, för att tänka på att hon är faktiskt mindre än vad man tror och tänker. Hon är bara fyra år.


I badhuset i veckan så frågade hon mig hur hårt man måste slå sig för att drunka... Ja... Vad säger man. Jag kan ju inte bara vifta bort det. Försökte förklara så lungt och pedagogiskt jag kunde. hon nöjde sig med det, så jag kanske fixade den utmaningen.


Hon är en känslig fröken, och jag och Jocke måste nog båda bli bättre på att verkligen anstränga oss, tänka på hur vi säger och gör saker. För hon suger i sig som en svamp. Kickan, min.


Smörgåstårta blidde det på eftermiddagen. Så nu är vi lite sugna. Pizzerian nästa!

Av Lisa Hillbom - 7 mars 2009 07:18

Japp. Full rulle.


Skjutsade hem Storebror till Stan i natt, vid tolv. Somnade nog inte om förens ett. Sen upp med Linus vid kvart i sex. Pust.

Nu ska jag alldeles snart göra i ordning en stek! Såhär i ottan. Jockes Mormor, Morbror & Fru kommer hit på lunch idag. Sen ska vi vara hos Mamma och Pappa runt fyra, och äta smörgåstårta. Så den måste också garneras!


Men det hinns nog.


Sen ska vi äta frukost, tillsammans. Älskar det. Saknar det sååå under veckorna.


Stekdags!

Av Lisa Hillbom - 6 mars 2009 17:45

Japp! Nu var det ett tag sen, men nu är det dags igen!

Jag och systra min planerade alldeles allena en liten sammankomst hos mamma och pappa i morgon eftermiddag. Lite utan deras vetskap. Sen ringde vi till pappa och beställde mat. Men då kom mitt samvete fram lite, och jag erbjöd mig att fixa en smörretårta till i morgon kväll! Smaskens, ska det bli. Och roligt. Tycker ju om att pyssla med sånt där.


Idag har det vart full fart här. Farmor och Morbror Bertil var här när jag kom hem från jobbet, sen kom Moster Anna en sväng. Vi fikade och grejade. När dom åkte drog ruschen igång. Jocke bar in pellets, jag gjorde rent båda kaninburarna noooga, och kattlådan. Jocke sotade pannan och städade nedervåningen (övervåningen var redan fixad när jag kom hem!), och under tiden lagade jag mat, samtidigt som barnen fixade fruktsallad till efterrätt.


Mitt i maten insåg vi att Linus var på väg att somna med huvudet mitt i maten. Han var sååå trött! Han har inte sovit middag idag. Så nu ligger han nerbäddad i soffan och vilar. Somnar nog alldeles snart, skulle jag tro...


Och Senil-Anna glömde sina bebiskläder här. Hon glömmer allt. Jistanes, hon är som en yr höna. VI har åkt och storhandlat tillsammans några gånger, och det har hänt att hon glömt plånboken hemma. Och det kommer hon på i kassan. Eller när hon tankar. Passande, liksom.


Nu ska jag invänta att Jocke kommer upp från duschen, sen ska jag åka ner och handla hem grejerna till tårtan. Over!

Ovido - Quiz & Flashcards