Alla inlägg under mars 2009

Av Lisa Hillbom - 16 mars 2009 18:46

Full fart. Heeela dagen. Lagat mat, strykt, plockat tvätt, jagat barn. Pust. Första lugna stunden på typ... hela dagen.


Har packat paketen till tradera. Finssade för mig själv. Den där dundeklumpen, med alla Sagas gamla kläder... Undra vad porto blir på en sån bjässe. Jag tycker det är på tok för pinsamt, så jag skickar ner Jocke till Ica! Mohaha.


Saga sussar redan, Jocke är på väg ned med Linusen nu. Sen blir det ryggläge i soffan resten av kvällen. Sååå trött i ryggen.

Behöver nya skor till jobbet, tror det är det allt hänger på. Får så rackarns ont i svanken.


Vi vill ha en kattunge, föresten. Någon som känner någon som har en söt liten kattbäääs te övers? Tjinga den åt oss i såna fall.


Samverkan på jobbet idag. Kände mig mest som ett utskitet äppelmos, då jag inte alls hängde med på vad som sas. Känns som att det är mycket som inte handlar om mig, då det mer handlar om verksamheten med kidsen. Även om jag tycker det är grymt intressant också, så är det svårt att liksom, lägga sig i. För jag vet ju egentligen inget...


Från och med idag har min tjänst gått upp till 82,3%. Det ni. En sen dag i veckan ute på avdelning, innebär det. Och första dagen är nu på Onsdag. Sju börjar jag på morgonen. Sen är jag på avdelning till halv fem. Sen har vi APT mellan 17-19. Jihooo! Fullträff, liksom. Kommer antagligen vara totalt klubbad på Torsdagen.


Hade hoppats att Jockes semesterersättning skulle dimpa in i samband med lön den här måndaen, men där gick vi på en nit. Tydligen så kommer den i April. Grymt surt nu, men ack så ljuvligt när vi får två fulla löner, plus en semesterersättning på lite mer än 20 000 kr i April. Jippie till det.


Sitter och drömmer mig bort till semestervärlden. Är sååå sugen på att åka utomlands nästa höst. Barnen är 3 och 5 (hemska tanke, inte sååå stora va?), så det känns som att dom kommer att kunna njuta av det, och ha kul.

Men vi får se om vi lyckas spara ihop så mycket pengar. Ska verkligen försöka. En All Inclusive till Cypern skulle gå på ungefär 20 000 kr. Och jag tror jag föredrar All Inclusive när man har kidsen med sig. Känns osm det kan vara värt det. Eller en lägenhet med kök... Men nä. Vill få den där riktiga semester-lyx-känslan. Veta att allt ingår... Lite mer pyssel att åka med små barn, än att åka själv. Lämplig flygtid, inte behöva åka för långt från flygplats till hotell, lekplatser, badstränder (sand/sten)... Men Me Like sitta på fritidsresor.se och läsa på. Hihi. Reseledare, to be. Jocke tycker jag är apdryg, men det visste han ju redan när han gifte sig med mig.


Men som sagt. Vi spar på, och ser vart vi hamnar. Så en del av semesterersättning hamnar på sparkontot.


Nu blev det långt, tråkigt och traggligt.


Lägger ner. Over.

Av Lisa Hillbom - 16 mars 2009 14:51

Men nya sådana!


Känns bra, men lite annorlunda. Jocke är med oss på morgonen, och kommer hem lagomt till middagen på kvällen. Lite tråkigt, det blir ju väldigt begränsat vad man kan hitta på. Men jag gnäller inte, han har ju ett jobb!


Har precis gett barnen lite mellis, och tagit mig lite macka och kaffe. Ska snart ta tag i strykningen. Resultatet av tvättrycket igår. Snabbt gjort, bara man kommer igång.

Sen när lugnet lagt sig ikväll måste jag packa, och åka ner till Ica och väga min paket.

685 kr rikare!



Av Lisa Hillbom - 15 mars 2009 17:58

Har ju min procedur på Söndagar.


Och man kan inte göra något annat än att fnittra för sig själv när man klipper Linus naglar. Han sitter alldeles still, håller handen så fint i min hand. Men så fort jag klipper, så skriker han Aj! rakt ut. Det låter så hiskeligt kul. Sen är det bra liksom. Till nästa klipp. Inte ett ord däremellan.


Saga får åka till dagis somd et ser ut nu. Hon har utan problem vart ute i tre timmar på eftermiddagen, och nu har hon 37.3 Så händer inget annat under natten, så blir det som vanligt i morgon. Dagis, alltså.


Nu ska jag kasta in en till maskin i tumlaren, packa dagisväskor, plocka fram kläder och göra allt det där...

Av Lisa Hillbom - 15 mars 2009 12:20

Idag går mina auktioner ut på Tradera. 21.30 ikväll. Dom är nu uppe i 640 kr! Det ni! Spännande. Borde ta och packa i ordning det... Jackorna är väl inget problem, men det där enorma klädpaketet...


Saga hade 37.9  idag. Hon har sovit en snabbis efter lunchen. Lunchen som bestod av pannkaka, by the way. Och Linusen klämde 4 stycken. Sen somnade han som en överjäst munk.


Vi har fixat lite på förmiddagen. Dammsugit, tagit hand om djuren, donat lite med tvätten.


Jocke är på väg ut med Saga en sväng. Igår när jag tog tempen på henne och sa att hon faktiskt var sjuk, så bröt hon ihop fullständig.

- Mamma, det är så dumt av mig, nu kommer inte jag få gå ut i morgon!

Hon var fullständigt otröstligt. Så vi lovade henne att hon skulle få gå ut en sväng ändå.

Men som det ser ut så blir det väl en Vård Av Barn i morgon. Typiskt. Mamma har lovat att ställa upp, men det här var enda veckan som hon absolut inte kunde. Surt, sa räven.


Jag ska dricka upp mitt kaffe, sen ska jag stoppa i lite kläder i tumlaren.



Av Lisa Hillbom - 14 mars 2009 17:30

- Hej, jag heter dock, och jag kommer från Intrånget.


Hör ni? Hur fånigt det låter. Men det finns en byjävel upp mot Horndal som heter så. Intrånget. Smaka på det. Någon från på krogen vart du bor.

- Intrånget.


Men hallå.


Jaja. Inte huvudpoängen med Dagens Blogg.

Blir en snabbis nu. Maten är snart färdig. Köttfärsbiffar, med svampsås och potatis. Äppelkaka och vaniljsås till efterrätt.


Vi har, som sagt, vart till Horndal, hälsat på Jockes Mormor. Jag trivs där. Det finns få ställen jag kommit till som det känns så naturligt och avslappnat att vara på. Och så gillar jag Mormor Siv. Barnen avgudar henne, och alla morbröder! Så där spenderar jag gärna några timmar.

Vi fikade och barnen körde traktor. En toppendag alltså!


Saga har ända sen i morse klagat på att det känns konstigt i henne mage. Hon har bajsat utan problem, så det är inte förstoppning. Och inte åt andra hållet heller. Men hon har kvidit lite. Inte riktigt sig själv. Inte ätit något heller. Varken Donken eller fika. Vilket är ovanligt. Väl hemma hade hon 38.4 Så vi får väl se om jag kommer till jobbet på Måndag.


Nu ska jag agera Nurse, och plåstra om Jockes finger. Återkommer säkert med uppdatering om Frökens tillstånd.

Over, för nu iallafall.

Av Lisa Hillbom - 13 mars 2009 17:58

Fredagar är överlägset veckan skönaste dag! Älskar den där härliga känslan som kommer krypande. Speciellt när man har en hel helg oplanerad. Love it!

Blev hemringd snabbt från jobbet, precis när jag var färdig. Skulle sätta mig och ta en kaffe innan jag åkte hem, då ringde Jocke.

- Kom hem, jag har skurit mig.


Ner till doktorn, kom hem två stygn rikare. Klanto. Oväntat att det inte är mig det händer. Hihi...


Fick Ica-besked idag. Första gången efter vår månadsplanering. Och vet ni? Vi kan ha lagt 7500 kr på mat vissa månader. Vi får alltid 75 kronor i bonus. Men i Februari, mina vänner. 5300 kr! 2000 kr mindre!!! Det är massor, massor, massor av pengar.

Vi blev så inspirerade att vi genast satte oss och planerade en ny matsedel!


En annan grej! Lyssnar alltid på morgonpasset på förmiddagarna. I morse slog jag dock på det lite senare än vanligt, annars hade jag nog svimmat eller nåt. Men iallafall, av en anledning gick jag in deras hemsida idag. Scrollade mig neråt, och ser en bild på Fin-Fredrik, som han tydligen kallas. Morgonpasset har något som kallas FinFredag. Folk får skicka in bilder på vilka kläder dom har på sig och så. Och den här Fredrik var tydligen en av de flitigaste att skicka in bilder.

Men vänta... Det var ju något bekant över honom! Ja, just det! Det var ju Fredrik,, mitt ex, min förra sambo, anledningen till att jag hamnade i Stockholm ett par år. På Radio! Jag var tvungen att lyssna på intervjun med honom för att få ihop det. Och så fort jag hörde rösten var jag 110 % säker.

Vilken knasig känsla! Vilken liten värld.


Tokigt.


Nu måste jag kila till maten. Kycklingklubbor och ris.


Saga var ut i köket och nallade ett äpple. Sa till henne att tänka på att det är kyckling snart.

- Jag ska äta kycklingklubbor, det ska ni minsann få se!


Ok.

Av Lisa Hillbom - 12 mars 2009 17:58

Japp. Det blev det idag. Åkte förbi affären en snabbis på vägen hem, och sen åkte jag hem och åt lite mat, och vips så dök mamma upp!

Vi bestämde redan igår att hon skulle komma upp och äta, så det var ingen suprise!


Vi slappade och hade det skönt heeela eftermiddagen, och jag influerade mamma att beställa lite kläder och gardiner på ellos. Så ikväll ska jag droppa iväg beställningen. Ska köpa gardiner till vardagsrummet tror jag... Tänkte mig dessa, då väggarna är beiga, och soffan brun.


Får väl se vad det blir. Hade gärna haft nåt nytt till köket, men jag hittar inte riktigt något som passar mig i smaken. Får fundera lite.


Linusen är sur och grinig. Inget är riktigt bra. 37,9, så det är ju gränsfall. En tand är på väg i underkäken, så det kan ju vara det som spökar.


Jaha ja... Hade liksom inte så mycket mer att komma med idag. Molnen är fortfarande lika fluffiga, och det kommer nog vara så ett tag! Har en skön helg framför oss, med ingenting inplanerat. Känns alltid lika bra.

Kan behövas, ladda batterina lite för kidsen. Dom har ju haft tre-timmarsdagar på dagis varannan vecka, med ledig Fredag. Och nu har ju Jocke haft så lugnt på jobbet, så dom har ju haft tredagarsvecka. Så det kommer bli lite tufft för dom, kan jag tro. Innan dom kommer in i det ordentligt. Trötta barn. Det är nog vad vi kan räkna med.


Anna, mamma och jag ska ta en sväng till Borlänge i slutet på månaden. Längtar tills dess. Tycker sånt är mysigt. Vi får passa på, är väl sista gången på länge vi har möjlighet att göra det ensamma! Snart kommer ju värsting 3.

hoppas bara Jocke får sin semesterlön tills dess... Vore skönt att kunna unna sig något.


Nu ska jag dricka kaffe och spela poker med Herr Hillbom. I kick ass, och han blir alltid lika sur! Mohahaha...

Av Lisa Hillbom - 11 mars 2009 18:58

Åh. Vilken härlig eftermiddag det har vart.


För varje dag som gått, som blivit närmre och närmre det här läskiga datumet när Jocke inte längre hade ett jobb, har man fått en större och större klump i magen. Och idag bara, poff! Allt släppte. Men blir helt... tom. Alldeles matt. Vi är helt slut båda två. De senaste två dagarna har Jocke suttit i arbetsintervju i över tre timmar. Påfrestande värre.

Så ett varsitt glas bubbel, sen kom paltkoman. Jistanes. Men lite kaffe, tårta och poker, så var vi på benen igen.


Maten var heeelt fenomenal! Gud, så gott det var. Har vart sugen på rött kött så himla länge, och nu drämde jag till. Dagen till ära.


Det känns som att allt liksom... löser sig. Jag har från nästa vecka fått gå upp några procent på jobbet. Eventuellt blir det aktuellt med ännu mer tid. Jockes jobb har löst sig... Allt bara faller på plats. Och vi kan fortsätta spara pengar!

Jag vet att man inte kan räkna med något, eller ta för givet att det är föralltid. Men det är längre än till 22 April iallafall. Allt är bättre än inget, liksom...


Linusen har vart i fullständig högform idag. Vilket litet vildjur. Saga är trött, trött. Hon kom precis in till mig och fnittrade, för hon hade blundat i soffan och nästan somnat. Gullfia.


Det kommer bli lite jobbigare för dom på dagis. Alltid dessa tidiga mornar. Men då är å andra sidan Jocke alltid hemma vid läggning. Så det blir ju lite både och.

Eftersom grannen (eller halva gatan - andra halvan jobbar på skogsgläntan!) jobbar på ABB, så kommer det ju finnas möjlighet till att samåka. Det är ju alldeles perfekt.


Idag svävar jag på moln. Och jag kommer göra det hela dagen. För allt känns sådär... fluffigt bra.

Ovido - Quiz & Flashcards