Alla inlägg under mars 2009

Av Lisa Hillbom - 22 mars 2009 18:38

Efter att ha läst grannens blogg om en himla massa kalasinbjudningar till nästa helg, så var jag tvungen att springa ut till lådan och kika.

Jo, minsann. Kalas på Lördag, och kalas på Söndag. Vi vet vad vi ska göra nästa helg, med andra ord!


Kul för barnen. Trevligt att träffa lite föräldrar också.


Barnen sitter i soffan och äter frukt och kikar på Pippi. Dom har dansat i en timme i vardagsrummet, så bompa missades. Shit happens!


Ikväll ska jag lägga mig i soffan och kika lite på Kalla Fakta tror jag. Jocke får nog se till att kidsen trillar i säng. Är sååå trött. Känns som jag hade partajens igår eller nåt! Och det hade jag verkligen inte. Drack ett glas vin, sen höll jag mig till fruktsoda.

Har lite fobi för det där. Tror hela min familj tycker att jag är lite larvig. Men jag har värsta skräckscenariot framför mig, hur nåt av mina barn gör sig illa, och jag måste åka till doktorn med dom i taxi, och kommer in där och luktar vin. Jag ser hela händelseförloppet framför mig, och jag får ont i magen... Blä. Vet att jag är lite dramatisk. Men jag vet inte... Att andra i min närhet och familj dricker ett glas vin eller så ger jag blanka fasiken i. Jocke får gärna göra det också för min del. Men jag vet inte. Det är som något spärr. Och det gör mig absolut ingenting. Ingenting.

Så jag fortsätter nog hoppa över det i fortsättningen. Tänkte att jag skulle coola ner lite igår, när vi var hemma och så, och kanske dricka lite vin. Men jag får inte riktigt till det. Så nästa gång blir det inget.


I morgon kör vi igång på en ny 4-veckorsmatlista. ÄR så sjukt skönt, att slippa det där: Vad ska vi äta idag? Jag åker ner till affärn.

Och så kommer man hem typ 300 kr fattigare. Hatar det.

Man har allt klappat och klart. Tycker det är otroligt skönt, och ett stort stressmoment trillar bort. Speciellt nu när Jocke jobbar dagtid och kommer hem lagomt till middagen. Är inte så hysteriskt kul att gå in på affären med två dagiströtta barn.


Så på Onsdag - löning - blir det kanske en sväng till Maxi. Får se om jag kanske åker själv... Eller nä. Är så pinsamt när mn handlar sådär hysteriskt jättemycket.


Vi får se.

Av Lisa Hillbom - 22 mars 2009 15:03

Ibland undrar man om man fått sina barn för ens gamla synder.


Igår kväll när jag skulle gå och borsta tänderna, så fastnade jag i hallen vid telefonen. Något var konstigt, och jag var tvungen att tänka lääänge för att få ihop det. Sladden var av. Rakt av. Inte söndersliten, utan... ja... avklippt. Jocke klippte klorna på kaninerna igår. Så jag är inte dummare än att jag kunde lägga ihop ett och ett.

I morse frågade jag Saga, om hon visste vad som hänt. Och hon försökte inte ens förneka.


- Ja, det var jag som tog den här saxen som man klipper kaninernas klor med, och sen så blev det sådär, men det var inte mitt fel!


Allt i ett andetag. Ja. Vad gör man. Skälla kunde jag inte, när hon så fint erkände direkt att hon var den skyldige.


Och ni vet dom här ursnygga vita skorna jag köpte till Linus. Ja... Han fick tag på en bläckpenna idag... Do i need to say more? Nog för att jag visste att dom skulle bli skitiga, men en bläckpenna!!! What the fuck...


Så idag har jag tröstshoppat. En soffa!!! Som vi har längtat och väntat. Och egentligen skulle vi kanske köpt köksmöbler. Men... näää. Det blev en soffa. En ursnygg schabrak, som kommer om 6-8 veckor. Brun och fin. Sjukt nöjd, och otroligt roligt att jag och Jocke var helt överens. Vi fastnade direkt.


Så nu ska här planeras och donas för att få till det...

Av Lisa Hillbom - 22 mars 2009 08:12

Saga vaknade 06.55


Linus vaknade 08.00


Chocktillstånd, är ordet. Men skönt som faaan. Nu ska jag starta en maskin med tvätt, sen fixa lite frulle.


Over.

Av Lisa Hillbom - 21 mars 2009 22:26

Sovmorgon fick vi iallafall, eftersom barnen sussade hemma hos mamma och pappa. Blev inte så hiskeligt länge. Vi vaknade nog vid åtta. Men då hade vi iallafall fått sova ostört, en hel natt. Det är ju guld.


Upp och åt frukost. Ibland är det så sjuuukt gott med iskall o´boy och rostmacka. Ungefär lika onyttigt som gott. Händer så sällan att vi äter det till frukost. Men idag blidde det så, och jag njöt av varje tugga!


Sen var det cheesecake-dags. Vilken historia! Jag blir så jädrans nervös när jag ska göra nya grejer. Men med hjälp av assistant-kåren uppe i toppen av vårt land (Sara), så fick jag till det! Den gjorde barksuccé och det blev en liten såndär vänlighetsremsa kvar (den sista, som ingen törs ta).


Allt var lyckat, maten god och sällskapet trevligt. Men trötta barn. Saga kämpade in i det sista, men vid halv nio stupade hon i vår säng. Linus höll ut hela vägen, han somnade för en halvtimme sen, eller så.


Hon är inte riktigt piggelin, lilla Fröken. Är ju planeringsdag på Måndag, så jag hade beställt barnvakt med Anna och Mamma. Men... nja. Känns inte riktigt bra i mamma-magen att lämna dom (henne) en hel dag, när jag vet att hon inte är frisk. Det är ju ändå tills halv fyra det handlar om. Så jag fundrar på om jag ska ta vård av barn på förmiddagen. Åka ut till gläntan och vara med dom på eftermiddagen. Lutar nog åt det.

Hon har ingen feber eller så, men är långt ifrån frisk. Vi får se.


Nu ska jag iallafall kura ner mig bredvid mannen i sängen. Lite titta på Tv innan vi stupar.


I morgon blir det lite dammsugning, tvättning och strykning. Som vanligt, på Söndagar i det här huset, med andra ord.


Föresten. Vi vann på trav idag! 16 kr. Många bäckar små...


God natt.

Av Lisa Hillbom - 20 mars 2009 08:54

Jag fick en kommentar! Tror det var... typ... alldeles för längesen! Vad glad jag blev.


Sag har någon märklig åkomma... Nu är hon helt feberfri. 36,9. Konstigt. Hon är ju hostig och förkyld, så sjuk är hon ju ändå. Har bara aldrig vart med om det. Märkligt.


Vi ska nog bege oss ut och fixa lite ärenden. Kanske åka till slakten och köpa hem lite köttfärs. Apoteket också. Hämta min plånbok på jobbet till att börja med. Har lovat barnen att åka ut till Nisses en sväng också.


Mamma var iallafall helt cool med att Saga hade lite feber. Som sagts, så är vi ju fem minuter därifrån. Så hon kan ju komma hem när hon vill.

Visserligen funderar vi på att åka till Borlänge och kika på köksmöbler på eftermiddag. Men vid sovdags är vi ju hemma. Så det blir nog bra.


Nu ska jag dricka mitt kaffe i lugn och ro. Barnen är tvättade och påklädda, tumlaren tömd, tvättmaskinen och diskmaskinen igång. Så nu kör vi igång den här dagen.

Av Lisa Hillbom - 20 mars 2009 05:58

Har inte skrivit något på två dagar, och ännu har det inte kommit någon efterlysning från Mamma. Kors!


Fullt upp, med en lååång arbetsdag. Stupade direkt i säng, efter lite mat. Igår hade vi celebert besök av mamma och Anna. efter det blev det storstädning, renbäddning, matlagning. Sen kastade jag mig i duschen och åkte iväg med Linda, lagomt till sex. Det var modevisning och en massa annat roligt på Wärdshuset i Vikersvik. Handlade inget, men det var skönt att sitta ner på rumpan, ostört i tre timmar! Mat ingick, och även ett lotteri. Såklart vann jag! Ett halsband med tillhörande örhängen, och ett presentkort på hårbottensmassage och inpackning. Lite lyxigt.


Hemma framåt tio, så det var sängen direkt.


Vaknade vid 4 av att Sagis kom upp, varm som ett element. Jo, visst. 38,5. Hon har vart rackarns hostig. Så det var väl det som var på gång. Så idag blir vi hemma. Orkar fröken, så ska vi åka iväg och handla.


Kidsen skulle ju sova hos mamma och pappa idag. Och det var det första hon sa när jag berättade att hon hade feber.

- Jag ska sova där ändå!

Ska prata med Mamma och höra vad hon säger. Vi är ju ändå hemma, så vi kan ju hämta henne på fem minuter. Vi får se.

Av Lisa Hillbom - 17 mars 2009 18:06

Våren har kommit, och på nåt sätt känns det som att det blåser medvind för oss nu! Allt känns bra. Väldigt bra. Oförskämt bra.

För första gången på lååång, lååång tid har jag inte ont i magen över pengar, och grubblar sönder mig över hu vi ska få allt att gå ihop.

Nu vet jag att det kommer lösa sig, med råge. Vi kommer få det bra. Och vi är lyckligare, lugnare och mer tillfreds än vad vi vart på länge.


Allt känns med andra ord skitbra!


Och vår! Äntligen händer det något. Som en granne sa på gatan idag, man har ju funderat på om folk bor kvar i sina hus över huvudtaget! Det är alldeles dött på vintern. Men sen, kära vänner. På våren. Då blir allt så där underbart igen. Barn ute på gatan, cyklar, springer och busar. Och deras föäldrar är ute. Och man dricker kaffe. Och pratar skit. Jag älskar det. Varenda gång det är så, så blir jag påmind om att vi valde helt rätt ställe att köpa hus på.

Alldeles fantastiskt med alla barn och alla grannar. Love it.


Idag åkte cyklarna fram på premiärtur! Glada barn, må ni tro. Och trötta! Linusen var helt däckad när vi kom in. Dom är ju ute så länge på förmiddagarna på dagis, så det blev kanske lite tufft för honom att vara ute direkt vi kom hem.

I morgon blir det tungt för dom också. Dom åker med mig till dagis vid halv sju. Sen hämtar Jocke dom vid halv fem. Det gör ont i mitt hjärta. Tycker inte om när dom ska vara på dagis så länge. Men det kommer ju vara så en gång i veckan nu. Grynen. Så i morgon blir det nog korvkiosken för Pappa Jocke och barnen. Jag har ju kvällsmöte, så jag kommer inte hem förens sjutiden.

Cellprovstagning. Gick fiiint. Får svar om några veckor. Håll alla tummar och tår.


Nu ska jag ta tag i sista ruschen före lugnet. Blir nog tidig säng i morgon, har en ganska biffig dag att ladda för... Uäck.

Av Lisa Hillbom - 16 mars 2009 20:44

Min hals gör ont, min näsa är röd och mina öron värker.


Är det inte så Matilda Mus säger?


Inte sjuk. Inte nu. Inte igen.


Nu ska jag sova bort det. Genast.


Ska bara plocka ur diskmaskinen först. Ska bara.


I morgon måste jag lägga inte lite kort. Vart ju alldeles för längesen.

Ovido - Quiz & Flashcards