Alla inlägg under februari 2009

Av Lisa Hillbom - 16 februari 2009 13:49

Så var man tillbaka på jobbet igen! Trött... Känns att kroppen inte riiiktigt tagit igen sig. Men det går bra ändå.

Blev stressigt idag, då vi hade samverkansgrupp som drog ut på tiden. Men det gick väl ändå... In på apoteket och Ica under lunchen! Och apoteket får man iiinte ha bråttom hos.


Jocke var med Saga till doktorn idag. Hon fick penicillin för infektionen i kroppen, och penicillinsalva till såren i ansiktet. Det där lät ju jätte illa, men det är mer som små fläckar runt munnen. kopmmer säkert försvinna ganska snabbt med den där salvan.

Linus hade 37,4 i temp i morse, så äntligen, äntligen har det gett sig på honom.


Men trött är han! Mamma lappade den timmen när Jocke åkte till jobbet fram tills att jag kom hem.  Saga sov, men inte Linusen inte. Sen hann jag bara hem, så kröp han upp i soffan och däckade. Nisse då.


Idag kom mina fina muffinsformar! Sååå nöjd. Kanonfina. Tror jag och Saga ska baka lite muffins för att prova!


Mamma kommer upp sen igen och äter lite mat här. Tror jag ska göra köttfärslimpa eller köttbullar. Har inte riktigt bestämt mig.

Vi får ful siii...


Nu ska jag iallafall dricka en kopp kaffe, innan eftermiddagens bestyr drar igång.



Av Lisa Hillbom - 15 februari 2009 18:02

Nu ligger barnen nerbäddade i vår säng och tittar på bompa. Pymmis på, och rena ungar. Saga är smord med gud och hans salva i fejjan. Munsår, sår runt näsan och alldeles fläckig och irriterad i hyn. Fialottan.


Hon hade 39 i temp, så det blev lite febernedsättande. Jocke ska ner med dom till vårdcentralen imorgon, är det tänkt. Ännu en checkup. Likabra det. Ta några dagar i taget, sen kolla om dom igen.

Skulle tro att hon iallafall åkt på något liknande som det jag hade. Hon säger att det gör ont i hjärtat, men jag skulle tro att hon menar bröstet. Håller hon sig lugn under kvällen avvaktar vi tills i morgon. Blir det värre får vi åka upp till akuten. Men vi avvaktar och ser.


Pizza och bullar blev det iallafall!


Nu är vi typ alldeles för proppmätta. Paltkoma.


Jag hoppas att jag och Jocke blir som mamma och pappa när vi blir stora! Det där lät ju märkligt. Men när vi blir äldre, och våra barn är utflugna. Dom är så fina. Pappa pysslar och donar för att mamma ska få en så otroligt fin present när hon fyller år på Torsdag. Jag tycker att det är otroligt fint att det finns så mycket kvar, trots så många år.


Så hejjar jag för att jag och min Man ska bli.

Av Lisa Hillbom - 15 februari 2009 14:40

Vad fan. Vi tröttnade på att göra ingenting. Så nu är degen på jäsning.


Linus har sovit i ganska exakt tre timmar nu. Saga hade nog behövt en eller två timmar också, med tanke på hennes 38,5. Men envis som hon är...


Så nu blir det bullbak, sen hemmagjord pizza.


Jag har fått lite ångest-ont-i-magen. Jocke måste ha ett nytt jobb. Nu har jag kommit till det här läget att bortajobb duger också. Han måste ha ett jobb. Ska han stämpla gör vi ett inkomstbortfall på typ 8-9 000 kr i månaden. Rent. Det är myyycket pengar. Jobb? Vart är ni?


Vi behöver grejer. Vi hade precis kommit igång med allt sparande efter föräldraledigheter. Vårt köksbord håller på att rasa ihop. Vi har ännu inte köpt lister till vårt blivande datarum. Jag vill få vårat riktiga svorum färdigt, så att vi kan dra alla kablar som dom ska vara.


Jag vill vinna en miljon. Eller, nej. Jag nöjer mig med ett jobb till Jocke.


Snälla Gud, ordna det här åt oss.

Av Lisa Hillbom - 15 februari 2009 09:37

Har det gett med sig? Saga är nog feberfri, Linus hade 38,2. Så det ser ju ut som att det går åt rätt håll! Skönt. Kanske kan vi ta oss ut en sväng idag, så att vi får lite frisk luft.


Ska bli otroligt skönt att komma till jobbet i morgon. Jistanes! Det känns liiite som att jag håller på att explodera på allt och inget härhemma nu. En vecka, bara inne, på varandra. Ja... Det håller liksom inte.


Får se vad vi hittar på idag.

Av Lisa Hillbom - 14 februari 2009 19:53

... Vi har ett behov av det en sväng. Så vi åkte ner till mamma och pappa. Jocke fick kolla på hockey, och vi fick andas lite annan luft ett tag.

Och prata med lite andra människor. Tack för det.


Barnen somnade som klubbade sälar när vi kom hem. Saga med 38,6 och Linus med 39,3.


Nu börjar det kännas fel, med Linus. Han har haft över 39 graders feber i en vecka snart. Vad är det som spökar? Ska jag acceptera att det bara är ett virus?

Brukar säga att man aldrig ska ge vika när man har den där känslan i magen. Och den finns där nu. Nåt tok är det, och kanske behöver han lite medicin som hjälp på traven.


Vi får väl avvakta tills på Måndag. Ringa vårdcentralen igen.

Pust.


Det handlar ju inte bara om att barnen är sjuka. Det är den där psykiska pressen hela tiden. Fajten, orken, energin som måste finnas heeela tiden. Inte sova alls på nätterna, springa med dricka, byta sängkläder, torka spyor... Och gud vet allt.


Det räcker nu!

Av Lisa Hillbom - 14 februari 2009 11:49

Trots 39,3 i temp (senaste statusen), så finns det ork till att övervaka mammas pannkaksstekning noggrant.


Nämn ordet pannkaka, och Linusen skiner upp som en liten sol, så sätter han sig vid bordet och väntar. Från det att han ser första pannkakan. Och det tar ju sin lilla tid.


Typ en timme eller så, innan allt är färdigt. Men där sitter han och väntar.


Och det är värt det, varenda liten svettdroppe i pannan, och detta eviga vaktande av pannkakor. Det är värt allt, när man får se den där lilla skorpan, klämma i sig fyra pannkakor, i sin pymmis.


Lycka, on a high level.

Av Lisa Hillbom - 14 februari 2009 09:46

Vilken alldeles fantastisk dag! Det är otroligt vackert ute.


Har precis ätit frukost, proppmätt. Ska snart göra iordning en pannkakssmet, sen springa ner i duschen innan jag kör igång. Har vart sugen på pannkaka sååå länge nu. Lite lagom lördags-lunch, liksom.


Läget är annars oförändrat. Saga har spytt, vilket hon oftast gör när hon får hög feber. 39,3 i morgon temp är ganska saftigt är man har låg temp vanligtvis. Linus låg på 39.


Så det blir väl ännu en innedag... Pust. Jocke ska ut och fixa lite med bilen, och jag tror att mamma och pappa kommer hit en sväng och fördriver lite tid.


Over for so long.

Av Lisa Hillbom - 13 februari 2009 18:12

Är så Satans jävla trött på att se Laila Bagges röv i tidningarna. Överallt, tamejfan. Och inte är det en bild heller.


So?


Har det inte hänt något annat? Finns det inget annat att skriva om? Är vi verkligen intresserade?

Är det vad vi vill se när vi läser expressen.


En dingding värld.

Ovido - Quiz & Flashcards