Alla inlägg den 14 februari 2009

Av Lisa Hillbom - 14 februari 2009 19:53

... Vi har ett behov av det en sväng. Så vi åkte ner till mamma och pappa. Jocke fick kolla på hockey, och vi fick andas lite annan luft ett tag.

Och prata med lite andra människor. Tack för det.


Barnen somnade som klubbade sälar när vi kom hem. Saga med 38,6 och Linus med 39,3.


Nu börjar det kännas fel, med Linus. Han har haft över 39 graders feber i en vecka snart. Vad är det som spökar? Ska jag acceptera att det bara är ett virus?

Brukar säga att man aldrig ska ge vika när man har den där känslan i magen. Och den finns där nu. Nåt tok är det, och kanske behöver han lite medicin som hjälp på traven.


Vi får väl avvakta tills på Måndag. Ringa vårdcentralen igen.

Pust.


Det handlar ju inte bara om att barnen är sjuka. Det är den där psykiska pressen hela tiden. Fajten, orken, energin som måste finnas heeela tiden. Inte sova alls på nätterna, springa med dricka, byta sängkläder, torka spyor... Och gud vet allt.


Det räcker nu!

Av Lisa Hillbom - 14 februari 2009 11:49

Trots 39,3 i temp (senaste statusen), så finns det ork till att övervaka mammas pannkaksstekning noggrant.


Nämn ordet pannkaka, och Linusen skiner upp som en liten sol, så sätter han sig vid bordet och väntar. Från det att han ser första pannkakan. Och det tar ju sin lilla tid.


Typ en timme eller så, innan allt är färdigt. Men där sitter han och väntar.


Och det är värt det, varenda liten svettdroppe i pannan, och detta eviga vaktande av pannkakor. Det är värt allt, när man får se den där lilla skorpan, klämma i sig fyra pannkakor, i sin pymmis.


Lycka, on a high level.

Av Lisa Hillbom - 14 februari 2009 09:46

Vilken alldeles fantastisk dag! Det är otroligt vackert ute.


Har precis ätit frukost, proppmätt. Ska snart göra iordning en pannkakssmet, sen springa ner i duschen innan jag kör igång. Har vart sugen på pannkaka sååå länge nu. Lite lagom lördags-lunch, liksom.


Läget är annars oförändrat. Saga har spytt, vilket hon oftast gör när hon får hög feber. 39,3 i morgon temp är ganska saftigt är man har låg temp vanligtvis. Linus låg på 39.


Så det blir väl ännu en innedag... Pust. Jocke ska ut och fixa lite med bilen, och jag tror att mamma och pappa kommer hit en sväng och fördriver lite tid.


Over for so long.

Ovido - Quiz & Flashcards