Alla inlägg under februari 2009

Av Lisa Hillbom - 23 februari 2009 18:23

Idag fick jag min efterlängtade kebabrulle! Gött!

Och det är ju kanoners när en kebabrulle mättar tre magar! Så förvånade vi blev, då vi hade köpt chickenbits och pommes till barnen. Båda slukade kebabrulle istället! Oväntat.


Cellprovstagningen gick åt skogen. Hoppade upp i stolen med BM avblåste det hela snabbt, då hon insåg att det skulle göra på toook för ont, eftersom jag var så förstörd av penicillinet.

Så i morgon blir det att ringa vårdcentralen för en tablett diffulcan. BM sa det själv, att det finns ingen anledning att kladda med pevaryl eller liknande när det är sådär illa. Tack för det.

Så, ny tid den 17 Mars.

Och så ska jag komma ihåg det, nästa gång jag är tvungen att äta penicillin. Att be om ett sånt där piller direkt.

Ocket skit.


Jocke pular med bilen, och jag har fixat i ordning barnen för sängen. Dom sitter i soffan och kikar på Nicke Nyfiken och äter lite frukt. Snart ska jag kasta ner dom i sängen. Hålla tummarna för att det går bättre med honom idag.


Jobbet och dagis gick som smort. Barnen var sååå glada över att vara tillbaka efter två veckors sjukfrånvaro! Två veckor. Inte dåligt.

Och Jobbet gick bra. Har redan hunnit beställa, och gjort en matsedel för sex veckor. Nice.

I morgon är det semmeldag, och det blir semlor till mellis. Har beställt bullar, ska bara smeta på lite grädde. Kanske ha i lite vaniljsås eller så... Gött.


Hade sån tur så att mammis och pappis hade beställt semlor till oss! Vilket lyx. Så i morgon blir det eftermiddagsfika här hemma!

Av Lisa Hillbom - 23 februari 2009 14:26

Sitter på jobbet och väntar in tiden till mitt cellprov. !5.15.


Blir så less på hela skiten. Fick ju penicillin i höstas, för bihåleinflammation. Så blir jag förstörd i underlivet i veckor efteråt av den där jävla medicinen. Nu när jag fick penicillin för luftrörskatarren, så åt jag bara så¨många jag behövde för att må bra. Sen sket jag i det, i hopp om att slippa dessa vidriga biverkningar.

Där sket jag en lök.


Som ett brev på posten. Till råga på allt, så svider det satan när jag kissar.

Så det vore väl kanon! En urinvägsinfektion och penicillin IGEN. Och sen svamp.


Och så börjar vi om. Och så rullar det på. Bajs.

Av Lisa Hillbom - 22 februari 2009 20:18

Har funnits där i typ en vecka nu. Kebab, kebab, kebab. Denna ständiga kebabröst börjar trötta ut mig. Kebabrulle. Åh. När ska behovet stillas?


Idag blidde det kalops, till hela familjens stora glädje. Det var verkligen skitgott, men jäklar vad mätt man blir! Jistanes. Det lägger sig som bomull i maggen.


Sen blev det dusch och bompa, sen ner i sängen. Linus vägrade. Han somnade väl runt åtta. Jocke tog den fajten. Jag sprang ner en gång när Jocke var på toa, och Linusen blev hysterisk. Jag fixar inte riktigt sånt där. Mitt mammahjärta går typ... sönder. Det gör alldeles för ont. Då tar jag upp honom, och sen är det kört. Så idag blev det Jockes fajt.


Vi har iallafall vart ute med barnen idag. Första dagen på länge. Men idag fick dom leka sig riktigt less! Perfekt ju. Är ju så sjuuukt mycket snö, så jag har nog aldrig sett något liknande.

Därför kändes det självklart att hugga in och bygga en alldeles egen igloo på baksidan. Eller jag högg väl inte in så mycket... hihi.


I morgon är det full fart igen. Dagis 06.45 Men det brukar inte vara något problem. Kidsen är ju så fasligt morgonpigga ändå. Så vi brukar vara uppe runt där. Och jag har ju förmånen av att jobba på samma ställe som jag har barnen, så om vi trillar in några minuter försent, så är det inte hela världen. Brukar oftast sätta mig med dom i lekhallen en liten stund, och ta en kopp kaffe innan jag kör igång. Så vi har lugna och sköna morgnar.


Och i morgon är det cellprov. Ska inte bli något annat är sjukt spännande att se hur det går. Har ju vart i hela karusellen förut. Så jag blir inte förvånad om vi ska göra om hela proceduren. Får väl hoppas det går bättre.

Förra gången blev det ju bara så onödigt utdraget, eftersom jag skulle skjuta på min mens och massa grejer... Och helt plötsligt var jag så hiskeligt lättretlig. Och helt plötsligt la jag ihop 1+1 och insåg att vi skulle bli 4. Så kan det gå. Ett litet frö i magen, såg till att hela proceduren var tvungen att skjutas på i nästan ett år. Där ser man.


Men det blev ju bra till slut. Eller det visar sig väl om några veckor.


Men resultatet av fröet i magen kan jag inte ge mer än fulla poäng. Och på Fredag blir mitt lilla frö 2 år.

Av Lisa Hillbom - 22 februari 2009 14:24

Känns som jag borde få lite bonuspoäng när jag är såhär grymt huslig.


Kalopsen har nu stått och puttrat i snart två timmar.


Åh. Så duktig jag känner mig.

Av Lisa Hillbom - 22 februari 2009 08:14

Japp. Då vaknade Saga och skulle upp. Vad fasiken gör man. Drog ut madrassen i vardagsrummet och somnade om till alldeles nyss. Skönt. Men Saga har suttit vid TV:n heeela morgonen.


Det blev rörigt för Linusen igår. Han ville inte sova. Var nästintill hysterisk.


Då kom Jocke på det. Han är aldrig iväg sådär, bara någon timme med några andra än oss. Det händer ytterst sällan. Oc när det väl gör det, så blir det tydligen jätterörigt för honom. Parveln.


Idag har vi lovat barnen att gå ut en sväng med lite bullar och varm choklad.


Ska även koka kalops idag, husligt värre. Så den sätter jag på alldeles runt lunch, så får den stå och puttra hela dagen. Blir smaskigt ikväll.


Nu ska jag steka lite ägg till frulle.


Over.

Av Lisa Hillbom - 21 februari 2009 17:36

Med barnen iväg en sväng, så passade jag och Jocke på att i lugn och ro åka till affärn en sväng.

Man kräver inte mycket som småbarnsförälder. Gå tillsammans på affärn, utan barn. Ohhh... Me like.


Kyckling var ju önskemålet, och vi var skitsmarta när vi köpte en påse fryst kyckling. Och kom hem. Och skulle tina den. Hur liksom?

Men vi körde på ändå.

Skårade den, bredde på Creme Bonjour, lindade in i bacon, på med lite grädde, salt och svartpeppar. In i ugnen i typ en timme eller så. Mmmm!

Barnen ville ha ris, men jag och Jocke åt klyftpotatis och sallad till. Åhh. Det var sådär gott så man aldrig ville bli mätt!


Barnen är nu tillfixade för kvällen, och snart väntar bompa.


Jag har paltkoma, och måste lösa det på nåt sätt. Lördagsgodis?

Av Lisa Hillbom - 21 februari 2009 13:48

Så otroligt fiiina mina barn är!


Och jag är inte partisk alls. Men nog är dom det finaste man sett?


Var tvungen att lägga ut en bild på Sagas otroligt vackra hår! Visst är det fint? Allt som oftast så ser det ut som en tuss med svinot eller stålull. Men de få gånger mamma får fixa lite, ha i lite skum och blåsa, så blir lockarna alldeles fantastiskt fina! Men jag kan gissa att hon kommer svära över dom en vacker dag. Tur att det finns plattång.


Barnen har precis åkt iväg på kalas hos min kusin, Ante (Andreas). Men någonstans på vägen har Saga missuppfattat och gjort ett halsband till Slante. Jaja, hon har iallafall en liten present med. Får väl hoppas att hon låter bli att kalla honom Slante bara!


Undrasaflundra vad vi ska hitta på då. Ner till affären måste vi iallafall, hitta på något gott att äta ikväll. Saga ville ha kyckling och ris, så vi kanske lyssnar på Fröken Hillbom.


Försökte få till en bra bild på min frippa, men det sket sig. Kanske återkommer senare med det, om jag orkar ödsla mer energi på att försöka få till det.

Snyggt blev det iallafall, med lite färg och piff! Sjukt nöjd.



Av Lisa Hillbom - 20 februari 2009 21:25

Åh, så sliten jag är! Shit Pommes.


Barnen sov före sju idag, så jag och Mannen kröp ner i soffan och tittade på en film. Hette den kanske... *minnet, hoho*... Transibirian?

Jo, vi säger det.

Ohhh, så spännande det var!Fixar inte riktigt såna där filmer. Jag blir helt nipprig. Tacka vet jag kärlekskomedier.

Apropå movies. På Onsdag ska jag och mamma på bio. Vi har väntat lääänge, som man får göra när man bor såhär. Men då ska vi se nya filmen med Angelina Jolie, som jag precis har glömt bort vad den heter!

Shit.


Trevligt ska det bli iallafall.


Det är när man vill göra sånt där man önskar man bodde på ett lite större ställe. Det är så trist här ibland.


Har ju vart en big-city-girl (ööhh - not!), och även om jag aldrig anpassade mig till det livet, så finns det ju såklart vissa saker man saknar. Typ, utbudet, av allt! Bio, Restauranger, tunnelbanor och bussar som går varannan minut. Bekvämt som faaan.


Jaja. Jag ska inte gnälla. Jag föredrar att bo på ett ställe där folk hälsar på varandra.


Men jag kan också vända på det igen. Det vore skönt att kunna gå ut anonym. Gå ut på en promenad utan att behöva hälsa på någon.


Men nu har vi vänt färdigt. Så.


Föresten. Idag har jag klippt av mig håret. Kort, mycket kort. Hade jag vart smart hade jag tagit ett kort innan, på min otroligt intetsägande tantfrilla. Men man kan ju inte tänka på allt. Kort kommer iallafall, på nya frippan. I morgon, när jag färgat det och fixat i ordning. Då ska ni få se på tusan.


I morgon ska Mamma och Pappa ta med barnen på kalas. Oh. Två timmar för oss själva. Oj, oj, oj... Skönt. Eller ljuvlig, må jag säga.


Nu ska jag joina min man i sängen och kika på lite TV. Sova, alltså.


Roger That.

Ovido - Quiz & Flashcards