Alla inlägg under april 2010

Av Lisa Hillbom - 6 april 2010 09:28

Vilken fantastisk start på påskolvet. Vi vaknade vid halv åtta, sen låg vi i sängen och slöade och kikade på tv till nio. Nu är frukosten snart klar, sen blir det utedag för hela slanten.


Det smidiga är att lunchen är snart fixad den med. Passade på, och gör så mycket som möjligt nu på en gång. Torsken är snart färdig i ugnen, sen gör jag såsen färdig. Skalar och ställer potatisen på plattan, så att jag bara kan springa in och sätta på den när magen knorrar. Perfa!


Torsk och äggsås på en minut. Hihi.


Nu ska jag serva kidsen med lite mannagrynsgröt och ägg. Om dom kan slita sig från Madicken.

Av Lisa Hillbom - 5 april 2010 18:50

Förklaring till bild nummer två, som inte är ett sjörövarskepp.


Saga mjölkar en kossa. Vilken snits ungen hade.


Åh, vad vi borde ha bott på en bondgård.

Av Lisa Hillbom - 5 april 2010 18:39

    


Fullt ös hela Söndagen.


Vovvedate på heros, hem och åt mat, bakade äppelpaj, besök av mamma, bygge av ett sjörövarskepp, kombinerad cykel och hundpromenad.


Vänta nu, vad sa jag. Jo just precis. Jag byggde ett sjörövarskepp idag. Linus ville absolut ha ett. Och hur tusan trollar man fram det, liksom? Inget man köper ute på Nisses, direkt heller.


Men med gammelfarmors gamla kista, som annars används som vardagsrumsbord. Med en golvmopp och ett tillbehör till ett lektält, så gjorde Mamma Mu ett. Jag är så himla handy, så jag blir alldeles paff. Överträffar liksom mig själv! Haha!


Och Linus lekte i skeppet i flera timmar. Med sjörövarhatten på huvudet och kikaren i handen. Den enda felande länken var att han hade ett leksaks-maskingevär. Eller nåt likande hemskt. Jag vet, en stor brist hos mig. Heeelt emot vad jag tycker är ok, egentligen. Men så är det. Nu har han två pickadoler, and he loves them!

Försökte säga att sjörövarfabbe inte hade maskingevär, men han köpte inte det.


En annan sak jag gjort som också är heeelt emot mina principer, är att jag har bokat in Saga på en aktivitet. Aj! Gjorde nästan ont i mitt hjärta att säga det där! Jag är så himla anti inbokade aktiviteter på små barn. Dom har nog med dagis och allt annat runtomkring. Vill inte hålla på att springa på fotboll, friidrott och en massa annat med en femåring. Det är fan inte hälsosamt.


Sen råkade jag springa på en skylt om att Mulle börjar nästa Söndag. 2 timmar i skogen, med fika och grejer. Åh, som det skulle passa Saga som handen i handsken. Jag försvarar mig med att det är en Söndag, så det är en utvilad och mpigg Saga som kommer dit. inte en dagistrött gnällrumpa.


Och så försvarar jag mig med att det måtte vara världens bästa aktivitet. Räkna myror, göra eld och leta massa konstigt djurbajs. Thats my girl!


Så nästa Söndag klockan 11.00 så står min lilla fisunge med ryggsäcken på ryggen och kommer vara sååå nöjd och glad. Hoppas bara att dom får ihop tillräckligt med kids för att dra igång det. Tydligen var det tvunget att vara minst fem stycken, högst tolv. Och Saga var först med att anmäla sig. Så vi håller tummarna. Annars kommer jag ha en mycket besviken dam här hemma, nästa helg.


Nu ska jag hoppa ner i duschen, sen blir det soffläge resten av kvällen.

Av Lisa Hillbom - 4 april 2010 18:37

      


Vi har vart i Horndal idag, hos Jockes mormor och morbröder. Tror jag skrivit om Horndal förut, kanske förra våren eller så. Det är något med där där stället, och människorna där. Jag tycker sååå mycket om det där stället. Det är få ställen som man har den där känslan om. Tiden bara rinner iväg när man är där. Och man är avslappnad och bara daisar. Det är lerigt, geggigt och vi blir alldeles smutsiga av allt stänk. Det är god mat och smaskiga små hembakta kakor och bullar.


Det är fantastiskt. Och mina barn känner lika.


Och det är ännu mer fantastiskt tycker jag. Det är så himla fint. Så fint att dom tycker om mina barn så mycket, och att mina barn tycker om dom så mycket. Dom busar, skrattar och mår primaballerina. Och jag bara älskar att se det. Den där ömsesidiga, totala kärleken. Det är fin och oslagbar.


Min Saga. Hon är en Saga. Hon är världens gladaste unge. Jag förstår inte... Hennes hjärta är alldeles för stort för hennes kropp. Hon är en av de finaste människor jag träffat någon gång, i hela mitt liv. Och jag säger det inte för att hon är min dotter, utan för att jag verkligen känner så. Om fler hade ett hjärta som henne, så skulle världens se så mycket bättre ut.


Något som gör mig alldeles varm i hjärtat, är när hon pratar om Solla. Solla, som är sommar för mig. Glädje, sommar, god mat, familj, bad, fiske och en massa annat. Som ligger mig sååå varmt om hjärtat. Hon har inte vart där jättemycket, men ändå så känner hon precis lika. Och det betyder så himla mycket för mig. Och för Farfar Sune och Carin, tror jag. Och för mina föräldrar. Att det behövdes så lite för att förmedla den känslan.


" Åh, tänk när det blir sommar, och vi får åka till sommarstugan. Bara vara och äta god mat."


Åh, mitt hjärta blir alldeles varmt.


Nu måste, måste jag fixa mat, före bingolotto. Synd, för jag hade lite flyt i bloggen för en gångs skull.


Vi får hoppas att flytet återkommer någon dag, och jag kanske kan leverera igen!


Kommentarer? Hoho? Vart är ni?

Av Lisa Hillbom - 3 april 2010 17:00

   En mycket, mycket bakfull Mamma. Men ack så glad.


Åh.


Ibland säger en bild mer än tusen ord. Därför kastar jag in ett par bilder. Och allt var 100 gånger bättre än det såg ut. Gott att äta, trevligt sällskap och glada barn.


Jag går runt med ett fånigt leende på läpparna efter denna ljuvliga dag. Det är såna här dagar som gör att man orkar.


        

Av Lisa Hillbom - 3 april 2010 10:17

Ohhh. Det var så iiinte värt det.


Det var trevligt, mysigt att komma ut och ha lite kul.


Men idag var det I N T E kul. Inte speciellt roligt alls, om jag ska vara ärlig.


Mitt huvud höll på att trilla av, och jag överdriver inte. och vet ni? Jag kräktes till och med.


Jag fick feber av Loka. Tänka sig. Mohahahah!

Av Lisa Hillbom - 2 april 2010 12:34

Och min ledighet har bara börjat! Lovely.


Började ledigheten med en lååång promenad med Bosse. Typ en och en halv timme eller så. Jobbigt, men skönt efter. Det enda trista med det lilla äventyret var att Bosse rullade sig - och inte bara en gång -  i gigantiska högar med hästskit. Så väl hemma var det duschen nästa, både för honom och mig.


Sitter nu och väntar in barn och man som håller på att göra sig iordning, sen blir det påskmiddag hos mamma och pappa! Ser så mycket fram mot det! Ska bli gött. Under jul hinner man liksom äta sig lite trött på all den där maten. Men inte nu, nej. Åh, som jag ska njuta.


Lisa Hillbom står för efterrätten. Ett expriment, på beställning av min man. Dumlemousse med whiskey. Vi får se vad som tycks om det. Hillbom och Hillbom har ju såklart provsmakat redan, och reda bestämt hur vi ska göra den annorlunda till nästa gång. Får se vad resten av skaran tycker.


Vägning igår. - 13 totalt nu. Det känns jättebra. Otroligt bra. Det har tagit lång tid, men det spelar ingen roll. 13 kg är ju fortfarande 13 kg. Oavsett hur lång tid det tar. Så jag är mycket stolt över mig själv.


Nu ska jag måla liten påskkärring! Over.

Av Lisa Hillbom - 1 april 2010 16:45

  


Påsklov!


Som jag har väntat. Men äntligen. Heeela huset är städat. Och nu ska jag bara vara... ledig. Åh.



Ovido - Quiz & Flashcards