Alla inlägg under oktober 2009

Av Lisa Hillbom - 19 oktober 2009 19:52

Heeelt slut. Ingen valpkurs. För mitt eget välbefinnande hoppade jag över den. Min kropp orkar inte.


En lååång dag idag. Hem, kastade i oss mat, barnen i duschen, ut med Bosse, och när jag kom hem så sov barnen. Älskade ungar. I morgon funderar jag på att kompa från 11.00 Skönt att komma hem lite tidigare. Får se.


En lång promenad med Bosse var iallafall ljuvligt. Grymt skönt. Vi gick en timme. Väl hemma fick han lite kärlek. Igår blev han schamponerad. Vattnet blev alldeles brunt, och jag tyckte det var så äckligt så jag gjorde det en gång till, direkt liksom! Psycho.

Idag blev han kammad och borstad. Lite kärlek förtjänar han väl för att han river hela huset när vi inte är hemma.


Jag är så trött, så trött. Så jag orkar inte blogga mer. Hejdå. God natt. Ses i morgon.

Av Lisa Hillbom - 18 oktober 2009 17:45

Igen. Snabbt går det. Men jag tycker om Söndagar. Det är mysigt.


Har bakat bröd, städat lite, tvättat lite, vart ute en sväng, tittat på TV, gjort köttfärslimpa. Nu är allt iordningplockat inför i morgon. Barnens kläder framme, och väskor packade. Hundvakt fixad och allt annat som ska göras. Barnen är duschade, topsade och nagelklippta. Söndag. Jag vet, lite stört, men i like känslan.


En känsla jag däremot inte gillar är den där samvetskänslan över mina syskon och mina syskonbarn. Jag får en grym, hiskelig panik över hur sällan jag träffar dom. Men när fasiken ska man klämma in tiden! Jag får krupp. Och det handlar inte bara om tid. När barnen är alldeles gröna i näsan så känns det liksom inte så roligt att åka och hälsa på lilla 2-veckors Tuva. Skulle själv inte vilja det som nybliven förälder.


På Lördag ska vi träffas här hemma, hela min familj. Alla barn och respektive. Ska bli roligt. Händer alldeles för sällan. Annas Fredrik har ju fyllt år, så vi får gratulera honom hemma hos oss. Helt märkligt, men ändå...


Förmiddagsvecka. Tungt på morgonen, o ja. Men ändå skönt på kvällen, att ha mannen hemma. Sista valpkursen i morgon. Skönt. Mindre skönt att jag jobbar 7-17, sen valpkurs 18.30 Jippie. Eller inte.


Vi får helt ärligt se hur jag pallar med det där. Förra veckan var inte kul. Mýcket mentalt, liksom. Mycket som snurrar i huvudet, hela tiden. Och i Fredags bara brakade min mage! Jag förstod ingenting. Ett konstigt illamående, en tryckande känsla i magen. Och varför åkte ingen annan i familjen på det? Brukar ju alltid vara jag som klarar mig från magåkommor.


Tills det slog mig. Magkatarr. Tacka fan för det. Nu har jag tagit medicin i två dagar, och mår mycket bättre. Så vi får se hur min kropp känner inför en sån dag i morgon. Det visar sig.


Nu ska jag ta ut Bosse på en promenad. Det tar emot, men jag måste. Fördelen med hund!


Over.

Av Lisa Hillbom - 16 oktober 2009 14:00

Fredag! Igen! Helt makalöst, så fort veckorna går.


Jag älskar Fredagar. Det är något magiskt över Fredagar. Jag vill liksom aldrig att Fredagen ska ta slut.


Lite extra god mat, lite mys på kvällen. Ingen stress att få barnen i säng. Den där sköna, trötta känslan i kroppen. Nystädat hemma. Allt bara är... Alldeles ljuvligt.


Jocke jobbar eftermiddag, men han tar ut komp, så han kommer nog hem vid fem-tiden. Sen blir det en lång hundpromenad. Efter det lite Pasta Carbonara med massor, massor, massor av vitlök och parmesan! Så sjukt gott.

Sen fanta, ostkrokar och lite godis i soffan. Det är min kväll det.


I morgon har vi dejt. Jag och en farbror med en valp. Vi ska mötas i morgon klockan tio, och så ska vovvarna få springa av sig. Skönt för Bossis.

Tänkte försöka smyga upp samtidigt som barnen i morgon. Dra igång ett litet brödbak. Ska nog prova det här:

http://www.alltommat.se/recept/havrerutor-5648/


Sen väcker jag Jocke vid nio, men nybakat bröd och lite the. Sen kan han inte motstå att följa med mig på lilla dejten. Vilket han inte var sådär överdrivet förtjust i. Men med lite fjäsk... Mohaha!


Nu ska jag sätta på lite kaffe och försöka få i oss lite mellis.


Av Lisa Hillbom - 15 oktober 2009 20:15

Rättelse.


Inte grejer.


M Ä N N I S K O R.

Av Lisa Hillbom - 15 oktober 2009 19:49

Varför? Varför i hela fridens namn är vissa grejer så otroligt irriterande, retliga och bara... dryga. Varför kan jag inte sluta irritera mig på småsaker?


Ja ni...

Av Lisa Hillbom - 15 oktober 2009 18:58

Blev ingen livsmedelsinspektör idag. Så sjukt besviken! Hade laddad mentalt, och stressat upp mig något enormt för den här dagen. Så kommer han inte! Han kunde ju åtminstone ringt. Grymt irriterande.


Slutade tre idag, sen for jag hem och drog igång städningen. Heeela huset är städat. Båda toaletterna, dammat överallt, alla sängar renbäddade. Ljuvligt, att ha den förutsättningen inför helgen! Me like.


Efter städningen var mamma mu trött. Efter en fight med Saga, så bar det till slut av ner till pizzerian. Sen hade vi en trevlig liten middag där. Oftast, eller nästan alltid, när man köper pizza, så tar man ju med den hem. Men idag var vi lite crazy, och barnen vart helnöjda. En klubba fick dom efteråt också.


Nu sitter dom nyduschade i soffan med lite frukt. Snart väntar sängen. Eventuellt jobbar Jocke in morgondagen (4 timmar) i natt, och då blir det ju dagis för kidsen i morgon bitti.


Som sagt, jag och Saga hade en fight. Hon klev rakt in med storstövlarna på, som tidigare vart i sandlådan. Typ 30 minuter efter att jag torkat golven. Och jag exploderade. Hon grät, och jag skrek. Onödigt, jag vet. Men ibland blir det så. Och hon blev så hemskt ledsen. Fy. Efter ett tag sa vi förlåt. Hon sa förlåt att hon gick in med stövlarna, och jag sa förlåt för att jag skrek och sa att hon var dum, för det är hon inte.


- Neeej, det låter sååå fult att säga så! Det låter illa!


Ajjjj... Mitt mammahjärta. Hon hade så rätt, jag hade gjort så fel.


My mistake. Nu har jag lärt mig min läxa.


Nu ska jag ta en dusch, sen lägga barnen. Sen lägga mig själv, tror jag baske mig!

Av Lisa Hillbom - 14 oktober 2009 20:37

Mötet avklarat. Gick smidigt.


Säkert berodde det på att jag och Bosse var ute i skogen i en och en halv timme på eftermiddagen. Energikick AB. tog en halvtimmesvända när jag kom hem också. Skönt.


Så nu sitter jag med en kopp the och varvar ner. Rättar trav. Men nä. Föresten. Jag fick visa leg idag när jag skulle köpa travet! På riktigt! Och vet ni?! Det är 18 års åldergräns! Mohaha!


Pillar i mig lite rester från igår. Lite pepparsalami (hur kan jag ha gått en kvarts liv utan att inse hur gudomligt det är med salami), lite kex med grekisk vitlöksost. Mmm. Sååå gott! En mandarin till avslutning, sen kryper jag ner i sängen och kikar på TV.


Partyambulansen nästa helg? Mmm. Det låter lockande. Barnvakt redan ordnat, så vi kan överväga i en vecka.

Av Lisa Hillbom - 14 oktober 2009 14:12

Japp. Jocke har lämnat barnen hos son Farmor. Så när jag kom hem idag var det bara Bosse hemma.


Tyst. Lugnt. Det behövdes för min hjärna, som annars går på högvarv. Ska snart ge mig ut i skogen med Bosse, vilket också behövs för min hjärna. Men han verkar bara vilja sova. Så här sitter jag. Och slösurfar. I Love it. Det är avkoppling. Läsa lite bloggar, lite tidningar, lära sig något nytt, googla något man funderat på. Ohh.


Kvällsmöte ikväll. Därav anledningen att barnen inte är hemma. Dom har det så himla mycket bättre hos sin farmor.


Dagens bästa! Icas Bonuscheck.


Here is the Story.


Våra matkostnader har ju vart enorma, gigantiska. Alltid en bonuscheck på 75 kr. Vi ar alltså handlar mat för typ 7500 kr i månaden. 4 personer. Ja. Ni hör ju.

Sen testade vi det här med att storhandla. Och vi fick ner matkostnaden till 5000 kr. Lägre än så får vi inte ner den, omöjligt, tänkte jag.

Tills vi testade att veckohandla!

Varje Måndag, på Matmagasinet. Billigaste affären häromkring.


Och idag kom resultatet. En Bonuscheck på 25 kr. Under september har vi handlar för 3990 kr på Ica. Förstår ni? Det är helt sjuuukt! Jag känner mig så pinsamt stolt över oss! Det äe tråkigt, och det tar lite tid. Men jäklar vad man får igen det! Jesus.


Så jag firade med att åka ner och köpa mig en Harry Boy! Så vi får se om man kanske blir miljonär ikväll. Mohahah! Or not.


Såg ni han som vann 3 miljoner? Och var en siffra ifrån 171 miljoner? Skulle man vara bitter...? Jag vet inte. Lite retligt skulle det nog kännas.


Nåja, ska väl inte sväva iväg allt för mycket. Svävar ut i skogen istället...





  

Ovido - Quiz & Flashcards