Alla inlägg under april 2009

Av Lisa Hillbom - 10 april 2009 18:35

Vilken alldeles fantastisk dag!


Sov till 9. Eftersom vi somnade som klubbade sälar vid tio, så betyder det att vi hade sovit 11 timmar. Gissa om det är lyx för en småbarnsmamma?!

Jocke vaknade med sprängande huvudvärk, så jag gav mig ut och planterade lite vårblommor och gjorde fint på trappen. Sen kom Saga äntligen hem! Lilla pruttunge, hon var efterlängtad!

Hon var ute och pysslade med lite geggamojja och grejer. Sen dök Linusen upp. Lika efterlängtad han också, men han sov.


Efter lunchen begav vi oss till Hagge! Där nalkades kalas för 9-åriga kusinen. Det är så sällan man träffas, släkten, så det kändes som ett tillfälle att nappa på. Lite gött fika gjorde ju inte saken värre.


Hemma blev det ute, direkt. Vilka ur och skur-ungar vi har! Helt makalöst. Är så otroligt roligt att se dom leka. När Saga lekte själv idag, så stog jag i dörren och smög på henne. Hon pratade och pratade, samtidigt som hon rörde i någon smaskig lersoppa. Tänka att vara så lättroad. Så enkelt allt skulle vara.


Ute till sex, kom dom in för att äta, fast beslutna att gå ut efter maten. Men. Sååå trötta barn fick stanna inne.

Så nu ligger dom i varsinn soffa, med varsinn filt och varsinn skål godis. Lyckan är gjord.


Saga och Matilda skulle ut och vara påskkärringar på gatan i morgon. Är egentligen lite sådär... för det. Men jag går med. Och då känns det ok. Kanske ska åka runt till lite nära och kära också. Får se vad som hinns med.


Fullt upp i morgon med, såklart. Studsmattan ska sättas upp, kaninburar möbleras, ritas påskkort och klockan fyra ska vi till mamma och pappa och äta mat. Så vi vet vad vi har att göra.


Sen blir det en lugn Söndag, när vi ska skjutsa iväg barnen till Farmor och Farfar, så ska vi ut på rajtan. Känns kul! Extra roligt om grannen kan få fingrarna ur och dricka lite vin med mig! Tanta.


Nu ska jag krypa ner under en av dom varma filtarna i soffan och få lite kärlek innan grynen knoppar in.

Av Lisa Hillbom - 9 april 2009 20:00

Ibland kan man bli hysterisk för minsta lilla. Sjukt. Men lyssna här. När man loggar in på bloggen, så skriver jag först mitt användarnamn, sen mitt lösenord. Sen ska man även skriva en kombination med fyra bokstäver. Olika varje gång. Typ mkju, dhry. Ja, ni förstår.

Förstår ni också att jag höll på att sätta i halsen när kombinationen idag var ANUS. Humor, på hög nivå!


Linus följde med Farmor hem idag. Så han ska sova där. Saga skulle absolut inte hem, så för första gången gör hon en dubbelsovning hos mommo och moffa. Spännande.


Själv då? Jo, sitter här och försöker töja ut mina nya jeans lite. Moahaha! Hade minsann tänkt att inviga dom på Söndag på lite partaj. Men jag känner att jag måste försöka klämma ut dom lite först!


Mannen då? Jo. Han är väl på ett äventyr. Han har myror i brallan... lalalal... Han är i Borlänge och hämtar en utebur till kaninerna. Skönt, visserligen. Men jag hade gärna haft honom hemma i soffan istället.


I morse kom jag och Linusen till dagis. Åh, så skönt tänkte jag. Idag kan jag ta det lugnt, bara rester från igår. En massa köttbullar och korv kvar från påsklunchen. Minsann. Öppnade kylen. 18 grader varmt. Allt förstört. ALLT!!! Köttbullar, korv, jansson, sill, mjölk, yoghurt, smör, fil, leverpastej, smörgåskorv... Allt. Bara att kasta rubbet. Förstå, så mycket pengar. Rakt ner i soporna. Blir sååå sur när saker och ting inte fungerar som dom ska. Fy, för det.


Nej, nu ska jag bege mig tillbaka till soffan. Äta lite gott & blandat samtidigt som jag tänjer ut mina jeans. Dubbelt, vaddå?

Av Lisa Hillbom - 8 april 2009 21:03

Jag bara måste göra ett tillägg.


Det var ytterst längesedan någon släppte en sådan fantastiskt briljant låt. Jag får rysningar från topp till tå. Den är sagolik. Hon är sagolik.


http://www.youtube.com/watch?v=ttkr0PWrGHI&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=qZ0FhVZce2o&feature=related

Av Lisa Hillbom - 8 april 2009 19:01

Blir helt förvirrad. Det är ju Onsdag, men känns osm Torsdag... Knas.


Var heeelt slut igår. Gjorde köttbullar på 4 kg köttfärs, skalade tio kilo potatis samtidigt som jag gjorde torsk och äggsås på jobbet. Pust. Vad sååå trött. Fy rutti.


Var ut en sväng till granngården igår och köpte lite vårblommor. Så nu ska ljungen bort från altan! Har en känsla av att man snart vill plocka fram utemöblerna. Så då vill jag ha lite vårfint i lådorna också.


Idag var det påsklunch på jobbet. Gick bra, men det är allt lite extra tjoigt. Skönt att ha det gjort, om jag ska vara ärlig. Är ju en grubblare, så jag oroar mig alltid flera dagar i förväg för sånt där.


Mamma och Pappa var upp en sväng idag. Saga bad ganska snabbt om att få sova där. Vilket kändes helt ok. Vi har ändå en långhelg tillsammans framför oss.

Och som det ser ut kommer vi ju få en fantastiskt fin påsk! Härligt. Blir cykling för hela slanten skulle jag tro!


Jag, mamma och Saga var upp till stan en sväng. Saga har länge pratat om örhängen. Och idag, blev dagen D. Jag har aldrig i hela mitt liv känt mig som en sämre mamma. Fy Fan! Är du säker på att du vill ta hål i öronen, frågade jag henne.

 - Näää! Inte hål! Jag vill ha örhängen.

Hrm. Jaha. Hur förklarar man det här då... Jag förklarade flera gånger att det gjorde lite ont, men gick snabbt. Hon var stencool, ända tills hon sköt med pistolerna (båda samtidigt, annars hade garanterat ungen haft hål i ett öra). Hon blev nog både chockad och förvånad. Och det känns ju, såklart. Hon blev sååå ledsen! Och jag skämdes. Det gjorde ont i hela mig. DEt gick ju såklart över snabbt... Men ändå. Det kändes ungefär som hon kollade på mig och tänkte: Min Mamma, hur kunde du? Aj.


Men som sagt, det gick över.


Vi blev ensamma med Linusen, så vi har suttit i soffan och tittat på bompa och ätit pizza. Mys. Så nu sitter han och badar i tvätthon i tvättstugan. Så gör vi i den här familjen! Taikon...


Föresten! Skattebeskedet kom till slut! Jag som trodde jag var bortglömd! Och positivt var det också. 5500 kr! Fint som snus. Jocke fick ännu mer pengar, så det blir ju kanoners lagomt till sommaren.


Sista arbetsdagen i morgon, före lite ledigt. Kommer nog bli lugnt. Rester skulle jag gissa på.


Nu ska jag krypa ner under en filt i soffan, och kika på tv hela kvällen. Och drömma om apelsinkrokant. Mmm.

Av Lisa Hillbom - 6 april 2009 18:47

Ja. Nu börjar jag känna mig laddad, för lite galej på Påskdagen. Har kännts lite sådär... Jag vet inte. Men nu känner jag att det börjar komma krypande...


Jag och mannen min fick till en redig förfest sist vi var ut tillsammans! Vi fastnade framför youtube. Jag drack alldeles för mycket vin och sjöng ännu högre. Och sämre... Hihi. Men roligt var det.


Kommer precis hem från en liten promenad. Många vårtecken har jag sett. Tussilagon, krokusar och annat. Men idag, idag såg jag det största av allt. Nysopade gångbanor!!! Tänk. Kommunen tror inte det kommer att komma mer snö. Korkat? Visar sig.


Linus ropade som en tok på mig vid sex, ifrån källaren. Då hade grynet krupit ner i sängen och ville ha välling! Sötgöte.

Saga hade somnat på soffan när jag kom hem från promenaden. Trötta barn.


Nu har Jocke tjatat hål i huvudet på gummorna på Försäkringskassan, så på Onsdag dimper det ner en slant. Tror kanske jag ska åka till stan en sväng. Vill ha en ny väska, och ett par solglasögon.


Nä. Nu väntar ryggläge i soffan.

Av Lisa Hillbom - 6 april 2009 16:01

Blev en kort dag, jag som laddat för att vara kvar på jobbet till tre! Många snoriga näsor, gjorde att det bara var två barn på avdelningen (plus min avkomma). Så Gumpa skickade hem oss! Lovely.

Så vi åkte till hamnen och åt en glass i solen, sen åkte vi hem och cyklade lite.


Väl inte bad Saga sååå fint om vi inte kunde baka något. Så nu har vi dragit ihop tolv fantastiskt fina muffins, med vanlijkräm i. Blir lite kvällsfika sen.


Vet inte riktigt vad vi ska hitta på för mat... Hade planerat fiskbullar, barnens favorit. Men Saga ville ha korv och potatis. Jippe. Får se vad det blir av det hela.


I morgon blir det fullt upp på jobbet. Påsklunch på Onsdag, så i morgon ska det rullas köttbullar! Blir en lite mindre variant av påskbord. Lite köttbullar, prinskorv, jansson, sill och lite ägghavlor. Lite extra iallafall.


Nu ska jag ta mig samman och försöka få ihop en middag. Sen tror jag att jag ska ta en promenad ikväll.

Av Lisa Hillbom - 5 april 2009 18:11

Som vi har väntat, om nu har den äntligen kommit! Det är ljuvligt, och allt känns sååå mycket lättare!


Igår var full rulle. Vi var ute runt nio, eftersom Jocke och Pappa skulle iväg och hämta en båt. Då började övningen. Projekt Saga cyklar utan stödhjul. 30 minuter senare cyklade hon utan stödhjul! Det är min tjejja det! Så fantastiskt duktig! Blev otroligt imponerad av henne. Visst blev det vurpor, och hon kommer ännu inte igång själv. Men vad fan! Hon är 4 år, så det bryr jag mig inte. Så nu har hela gatans små kickor kört hårdträning. Så en efter en trillar stödhjulen bort från deras små räcers!


Ner till hamnen en sväng på eftermiddagen för att kika på båten. Saga och Linus fick också lastbil en stund, och sen var liten Linus hysterisk när han skulle kliva ur. Som väntat. Han får följa med moffa på en längre vända någon annan gång.


Sen väntade ju den efterlängtade grillpremiären! Ljuvligt var det. Förutom att jag startade brandlarmet. Hihi. Potatisgratängen rann över. Jäklarns vad det rykte.


I och för sig, så tror jag att vi har en extremt känslig brandvarnare, då det piper om jag går lös för hårt på hårsprayen. Det var en annan historia.


Runt tio stupade vi i säng.


Nu på morgonen blev det ett städryck. Herregud, vilken grusig årstid. Fy rutti. Gjorde rent åt djuren lite, sen begav vi oss ut igen. Korvgrillning vid lunchen. Mamma och pappa var upp en sväng också. Linus fick jag muta in, med mutan att vi skulle baka en kaka. Så rulltårta blidde det.

Har även planterat om mina gurkor, och insett att jag kommer kunna göra mig en förtjänst på att sälja gurkor i sommar. Många blir det.


Nu är kvällen gjord. Barnen är helt slut. Deras föräldrar likaså. Pippi på bompa idag, vilket var poppis. Så nu är det fruktstund, sen får dom små liven hoppa isäng. Linus ligger helt däckad i soffan.


Missen ja! Jo, det går bra. Hon har vart otroligt rädd, vilket kanske inte är så konstigt (hrm...) Men det har gett med sig. Hon låg under vår säng ett dygn, men nu är hon framme och busar och gosar. Så det tar sig nog. Har hittat minibajskorvar i kattlådan också, så nu vet vi att hon gör sina behov på rätt ställe (peppar peppar).


Nu ska jag dricka lite kaffe och spöa skiten ur min man i kortspel.


Over.

Av Lisa Hillbom - 3 april 2009 19:26

Herregud! Oh, my god. Jistanes. Ja. Vad mer kan man säga. Vilken strålande shoppingdag.

Jag har alltid tyckt om att handla kläder. Men när man är modell större, så är inte utbudet riktigt lika stort. Klädtillverkare tror att alal som är överviktiga vill ha kläder som är stora som tält. Typ, mammatunikor. Allt för att dölja den hemska kroppen som man tydligen ska skämmas så förbannat för. Men icke! Den som söker skall finna. Skam den som ger sig.


Först och främst. Skor. I hate skor. Mina fötter är alldeles för stora för allt som är fint (42), och så är dom enooormt breda. Min mamma har alltid sagt att en vacker blomma kräver stora blad. Även om det är fint, så hjälper det inte i alla stunder. Jag svettas, blir skitförbannad och går oftast tomhänt därifrån. Det är inget jag tycker om att göra. Bara ett måste. Och så stod odm där. Sandalerna i mina drömmar. Och jag provade dom. Och... Bingo! Dom satt som smäck.

Vidare till HM. Jeans, halva priset. 250 kr. Samma visa här. Som smäääck!


Matpaus.


Vidare till KappAhl. Har letat nätet runt efter en vanlig svart väst. Det är ju sååå snyggt. Piffar upp vilken trist tröja som helst. Bad om hjälp, och hon sa att dom hade rea på dom (Otur... mohaha). Två modeller kvar. Båda min storlek. SMÄCK igen, med andra ord.


In på Gina. 2 smäckiga t-shirts hittade jag där. Passade perfa under västen!!!

In på glitter en svängsta, för ett par snygga tingeltangel.


Ja... Så var den dagen gjord. 1350 kr fattigare. Men sååå mycket lyckligare!


Testade allt hemma, och det kändes ännu bättre. Så... Ja. Jag är mer än nöjd med dagens bravade. Med ett par pumps till. Japp. Så rätt och bra.


Och Saga, stora tjejen, står nog inte på innan hon kan cykla utan stödhjul! Jäklar, så duktig hon var. I morgon blir det övning i solen. Hela dagen! Vi avslutar mogondagen med en grillning med grannarna. Låter som en toppendag.


Nu ska jag kura med mina barn lite, innan dom ska hoppa i säng.


Over.

Ovido - Quiz & Flashcards