Alla inlägg den 14 augusti 2009

Av Lisa Hillbom - 14 augusti 2009 19:44

Idag är det två år sen.


Två hela, långa år.


Två år sedan jag fick det där samtalet. Min mobiltelefon ringde vid halv tolv, och av ren reflex valde jag bort. Gick en sekund sen ringde det igen.


Innan huvudet kopplar. Klockan? Vem ringer? Vad har hänt?


Så många gånger jag tänkt att vi har vart så otroligt skonade. Vi har haft en sån enorm tur. Friska (alla mår bra idag iallafall), fria från olyckor och andra hemskheter.


Tills den där dagen.


Sen kommer jag inte ihåg så mycket. Mamma ringde. Berättade att Johan hade krockat. Att Johan var död.


Va? Nä?


Sen är det lite blurr... Minns att jag och Jocke försökte kolla om det stod något i tidningen om vad som hänt, på nätet då. Men ingenting. Mamma ringde igen, tror jag. För på nåt sätt kom informationen fram om att församlingshemmet öppnat. Posomgruppen var där.


Jag kommer aldrig glömma känslan som bara vällde över mig när jag kom ner dit. Omtumlande, omskakande och... Overkligt. Som något sorts katastrofställe. Paniken. Och mitt i alltihopa kommer Taina och Foffo. Och som jag absolut inte hade räknat med att se dom där!


Mitt hjärta liksom knyter sig när jag tänker på den där natten. På när hela församlingshemmet var knäpptyst, och fullt till bristningsgränsen, och räddningsledaren förklarar händelseförloppet och säger att han inte klarade sig. Att säga det, sätta ord på det blir så himla hårt.


Och den där polisen... Den där arma, stackars polisen, som säkert gjorde det där för första gången. Glömmer aldrig hur han vände bort huvudet, bet sig i läppen för att inte börja gråta. Det var så olidligt för honom.


Det var ett omtumlande dygn. En omtumlande tid.


Förlora sitt barn? Kan det finnas något mer omänskligt?


Vi tänker på er idag. På er förskräckliga, hjärtskärande förlust. På vår förlust. Någon kommer alltid, alltid att fattas.


Och på dig, Johan. På allt du aldrig fick vara med om. På alla du berört. På alla liv och värderingar du rört om. Berört.

Och vi vet att du finns med oss.



 ***

Om det tändes en stjärna varje gång vi tänkte på dig, skulle natten vara ljusare än dagen

 ***




http://huopana.site24.se


http://www.lonely-knight.com/pri/ljus.

Ovido - Quiz & Flashcards